"Türkiye'nin Ruhunu Arayan Aydın:Kemal Tahir"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında yarın "Türkiye'nin Ruhunu Arayan Aydın:Kemal Tahir" paneli düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, panele konuşmacı olarak yazar Ömer Lekesiz, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, yazar şair Ali Ayçil ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Besim Fatih Dellaloğlu katılacak.

Adapazarı Kültür Merkezi'ndeki panel 20.00'de başlayacak.

-Kemal Tahir-

İstanbul'da 15 Nisan 1910'de doğan Kemal Tahir, ilkokulu muhtelif okullarda, Rüştiyeyi Kasımpaşa'daki Cezayirli Hasan Paşa Rüştiyesi'nde okudu.

Vakit, Haber, Son Posta gazetelerinde röportaj yazarı, çevirmen, düzeltmen olarak çalışan Kemal Tahir, Nazım Hikmet ile beraber yargılandığı Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesince tutuklanarak "askeri isyana teşvik" suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkum edildi.

Çankırı, Çorum, Kırşehir, Malatya ve Nevşehir cezaevlerinde hapis yattı. Genel af yasasıyla serbest kalan Kemal Tahir, bir süre iktisadi konularda yazılar yazdı, çeviriler yaptı.

1960'dan sonra tümüyle edebiyata yönelen ve hayatını romanlarıyla sürdüren Kemal Tahir, 21 Nisan 1973'te İstanbul'da vefat etti.

Muhabir: Salih Eren

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile