Türkiye'nin Saglik Turizmine Katli Saglayacak Yeni Estetik Klinigi Samsun'da Açildi

Türkiye'nin Saglik Turizmine Katli Saglayacak Yeni Estetik Klinigi Samsun'da Açildi

Samsun’da yeni bir estetik klinigi açan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Emre Kiymik, “Yerli ve yabanci hastalara hitap etmek, saglik turizmine katki saglamak istiyoruz" dedi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Emre Kiymik’in Atakum ilçesi Güzelyali Mahallesi’ndeki estetik kligini düzenlenen törenle açildi. Çok sayida davetlinin katildigi açilis töreninde kurdele kesildi.

Klinigi açma amacinin danisanlarina kaliteli ve üst düzet hizmet sunarak Samsun’un ve Türkiye’nin saglik turizmine katki saglamak oldugunu ifade eden Opr. Dr. Emre Kiymik, "Bu klinigi açma amacim bize gelen danisanlarimiza çok kaliteli, üst düzey hizmet sunabilmektir. Geçirmek istedikleri operasyonlar hakkinda ayrintili bilgiler vererek sunumlarla onlari bilgilendirebilmektir. Bütün bu ameliyat süreçlerini basarili bir sekilde yönlendirebilmektir. Tabii ki tek yaptigimiz islemler cerrahi islemler degil, estetik islemler dedigimiz bir sürü halk arasinda bilinen ismiyle botulinum toksin, dolgu, PRP, ip aski gibi uygulamalarda yapmaktayiz. Biz plastik cerrahlar genellikle hep estetik cerrahi üzerine taniniriz. Bütün bunlarin haricinde de bir takim hastaliklarin tedavilerini de yapmaktayiz. Deri kanseri cerrahileri, çenedeki yapisal bozukluklara bagli olarak gelisen bir takim ameliyatlarimiz var. Çene ilerletme, gerileme ameliyatlari yapiyoruz. Meme kanseri sonrasi memenin yeninde olusturulmasi ameliyatlari yapiyoruz. Klinigimizde bütün bunlara dair hizmet vermeyi planliyoruz" diye konustu.



"Samsun sehrimize hem de ülkemize katma deger olusturmak istiyoruz"

Bu tarz kliniklerin Samsun’daki saglik turizmini ciddi manada attirmasi öngörüldügünün altini çizen Opr. Dr. Emre Kiymik, "Sebebi ise özel ve kaliteli hizmet verilen saglik kuruluslari ne kadar çok artarsa dis ülkelerden saglik turizmi için daha çok insan ülkemize çekebiliriz. Bu çok önemli ve degerlidir. Biz de klinik olarak saglik turizmi yetki belgemizi alma sürecindeyiz. Bu süreç tamamlaninca bizler de saglik turizmine Samsun adina ülkemizi daha iyi hale getirerek disardan kendi marka ve reklamimizi olusturmak adina çalismalarimizi sürdürmeyi planliyoruz. Türkiye’nin dünyada estetik anlaminda önde gelen ülkelerden biri olmasinin en önemli sebebi cerrahi olarak diger ülkelere nazaran erken dönemde cerrahi süreci olgunlastiran hekimlerimizin olmasidir. Egitim sistemimizin hizli bir sekilde bizi ileriye tasiyarak cerrahi nosyonunu hizli kazandirmasi en önemli avantajlardan bir tanesidir. Türkiye’nin saglik turizminde payinin giderek artmasi dis ülkelerden gelen hasta sayisini arttiriyor. Bu durum ise Türkiye’yi dünyada öne çikaran önemli etkenlerden bir tanesidir. Cerrahi sayimiz çok artti. Dünyada ilk 3 gerebilecek boyuta kadar ilerledi. Bizler de bu duruma bireysel olarak katkida bulunan kurumlardan bir tanesi olmak üzereyiz. Elimizden geldigince saglik turizmine önem vererek hem Samsun sehrimize hem de ülkemize katma deger olusturmak istiyoruz. Samsun, Türkiye’de estetik cerrahi özelin iyi bir yerlesim ve konumdadir. Ciddi sayida ameliyat sayilarimiz mevcuttur. Tabii ki Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya gibi nüfus olarak daha kalabalik ve saglik turizmin daha fazla yapildigi illerden sonra Samsun liste basi gelen sehirlerden biridir. Samsun bu konuda çok iyi bir noktadadir. Biz de bunu daha ileriye tasiyarak diger illerle aramizdaki farki kapatarak onlarla yarisabilir pozisyona gelmek istiyoruz" seklinde konustu.



"Yurt disindan hastalar geliyor"

Yerli ve yabanci olan her hastaya hitap etmek istedikleri söyleyen Emre Kiymik, "Yabanci hasta sayimiz giderek artmaktadir. Zaman zaman Almanya, Fransa, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelerden hastalarimiz gelmektedir. Öncesinde video konferans yöntemiyle görüsmeler yapmaktayiz. Hastalarimiz Samsun’a geldikten sonra agirlamalarini yapiyoruz. Saglik açisindan tamamen kurallara uygun bütün bu süreci yönlendiriyoruz. Insan sagligi bu islerdeki en önemli faktörüdür. Kim olursa olsun bu isi yapmaya yetkisi olan alaninda bu bransta alaninda uzman hekime basvurmalidir. Insanlar basvurmadan önce hekim seçiminde ve gidecegi kurum seçiminde çok dikkatli olmalidirlar. Önceden arastirmalilar. Estetik ameliyatlar su anda çok popüler ve moda oldugu için herkes yapmak istiyor. Bu yüzden insanlar öncesinde hekim ve kurum seçiminde çok dikkatli olmalidirlar" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile