Türkiye‘Nin Şam Büyükelçiliği: Vatandaşlarımızla Yakından İlgileniyoruz

Suriye’de geçen hafta başta Dera kentinde olmak üzere değişik kentlerde başlayan protestolar ve sonrası çıkan olayların ardından Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği Suriye’de bulunan Türklerin durumu ile yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Suriye’de geçen hafta başta Dera kentinde olmak üzere değişik kentlerde başlayan protestolar ve sonrası çıkan olayların ardından Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği Suriye’de bulunan Türklerin durumu ile yakından ilgilendirdiğini belirtti. Cihan’a özel değerlendirmede bulunan büyükelçilik yetkilileri, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Suriye’de bulunan Türk vatandaşların bilgilerini güncelleştirdiklerini, kendileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını bildirdi.

    Elçilik yetkilisi yaptığı açıklamada Suriye’de çoğunluğu Halep kentinde olmak üzere 17 bin Türk vatandaşı bulunduğunu ifade ederek, "Gerek Şam Büyükelçiliğimiz gerekse Halep Başkonsolosluğumuz, Türk vatandaşları ile irtibata geçerek iletişim bilgilerini güncelledi. Şam Büyükelçiliğimiz bu hafta içerisinde Şam’da okuyan öğrencilerin yanı sıra burada bulunan iş adamlarımızla bir araya geldi. Genel çerçevede bir durum değerlendirme yapıldı” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile