Türkiye'nin Seul Büyükelçiligi Açiklamasi 'Olayda Ölen Veya Yaralanan Vatandasimiz Yok'

Türkiye'nin Seul Büyükelçiligi Açiklamasi 'Olayda Ölen Veya Yaralanan Vatandasimiz Yok'

Güney Kore’nin baskenti Seul’de düzenlenen "Cadilar Bayrami" kutlamalarinda yasanan izdiham nedeniyle ulusal yas ilan edilirken, Türkiye’nin Seul Büyükelçiligi’nden yapilan açiklamada, "Olayda ölen veya yaralanan vatandasimiz yok" denildi.

Güney Kore’nin baskenti Seul’ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadilar Bayrami kutlamalari sirasinda yasanan izdihamda 151 kisi hayatini kaybetmis, 19’u agir 82 kisi de yaralanmisti. Türkiye’nin Seul Büyükelçiligi’nden izdihama iliskin yapilan açiklamada, "Olaydan etkilenmis olabilecek vatandaslarimizin durumu hakkinda bilgi alinmasi amaciyla Büyükelçiligimizce süratle yetkili makamlar ve hastanelerle temasa geçilmistir. Bu asamada ölen veya yaralanan vatandasimiz olmadigi bilgisi mevcuttur" ifadeleri kullanildi. Büyükelçilik ayrica, Güney Kore’deki yakinlarina ulasamayanlar için kendileri ile iletisime geçilmesi çagrisinda bulundu.

Ulusal yas ilan edildi

Kazanin meydana geldigi bölgeye giderek incelemelerde bulunan Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk Yeol yüzlerce kisinin hayatini kaybettigi olayin ardindan ulusal yas ilan edildigini duyurdu. Güney Kore Basbakani Han Duck-soo ise, ulusal yasin 5 Kasim’a kadar devam edecegini ve bu süreçte acil olmayan tüm etkinliklerin ertelenecegini açikladi.

Han Duck-soo ayrica, tüm kamu çalisanlarinin yas süreci boyunca taziyelerini sunmak için kurdele takacagini da sözlerine ekledi.

Ulusal Itfaiye Teskilati yetkilisi Choi Cheon-sik, Itaewon bölgesinde kalabaligin Hamilton Hotel yakinlarindaki dar sokakta ilerlemesinin ardindan izdiham yasandigini söylemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile