Türkiye'nin Tek Olimpik Veledromu Meram'da Yükseliyor

Türkiye'nin Tek Olimpik Veledromu Meram'da Yükseliyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus ile Belediye Meclis Üyeleri, ilçede yükselen Türkiye’nin ilk olimpik veledromunun insaat alaninda incelemelerde bulundu. Baskan Kavus, Meram’in kamu yatirimlari anlaminda en zengin dönemini yasadigini kaydederek, “Veledromumuz dünya bisiklet sporuna uzun yillar hizmet edecek” dedi.

Ilçeye kazandirilan kamu yatirimlariyla adeta altin çagini yasayan Meram’da ‘Olimpik Veledrom’ insaati hizla yükseliyor. Türkiye’de ilk olma özelligine sahip veledrom tamamlandiginda uluslararasi bisiklet yarislarina ev sahipligi yapacak. Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Olimpik Veledrom insaatini inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

“250 metre pist uzunluguyla Türkiye’de tek”

Karahüyük Mahallesi’nde insaati süren Olimpik Veledrom’la ilgili bilgi veren Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Ilçemize kazandirilacak olan veledromumuz 17 bin 600 metrekarelik insaat alanina sahip. Yine 2 bin 275 seyirci ayni anda buradaki yarislari takip edebilecek. 250 metre pist uzunluguyla birlikte Türkiye’nin tek Olimpik Veledromu, Meram’da faaliyete geçecek ve dünya bisiklet sporuna uzun yillar hizmet edecek” dedi.



Bakan Kasapoglu Ve Bakan Kurum’a tesekkür

Veledromun tamamlanmasinin ardindan gerçeklesecek bisikler yarislariyla, sehrin yerli ve yabanci turistleri agirlayacagini belirten Baskan Kavus, “Konya, geçmisten bu yana bisiklet kullaniminin en fazla oldugu iller arasinda yer aliyor. Yine bilindigi üzere sehrimiz ülke genelinde en uzun bisiklet yollarina sahip. Buradan yola çikarak sehrimiz özelinde ilçemize böyle bir eserin kazandirilmasi önemliydi. Tesisimizin kisa süre içerisinde tamamlanmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistlerimizi sehrimizde misafir etmis olacagiz insallah Yaklasik 100 milyon lira yatirim bedeliyle Meram’a ‘Olimpik Veledrom’ projesini kazandiran Gençlik ve Spor Bakanligimiz nezdinde bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, her daim Konya’nin ve Meram’in yaninda olan Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a tesekkür ediyorum. Simdiden hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Meram, kamu yatirimlariyla altin çagini yasiyor

Toplamda 445 Milyon TL’yi asan yatirim tutariyla Meram’da Bakanliklar ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan çok sayida projenin oldugunu ve yapim çalismalarinin devam ettigini kaydeden Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Kisa süre önce temelleri atilarak yapimina baslanan ve çalismalari hizla devam eden Millet Bahçesi, TRT Film Platosu, Veledrom, Sporcu Yetistirme Merkezi, Sahipata Mahallesi Sükran Dönüsüm ve Gelisim Projesi, Meram Çamlibel Çevre Düzenlemesi, Alaaddin Bulvari Cephe Rehabilitasyonu, Ismail Ketenci Caddesi, Meram Hükümet Konagi gibi her biri birbirinden degerli projeler tamamlandiginda Bizim Meram’in marka degerine katki saglayacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile