Türkiye'nin UNESCO Yürütme Kurulu Üyeliğine Adaylığı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Türkiye'nin UNESCO'nun temel programlarına ve faaliyetlerine katkısı özellikle son 10 yılda olduğu gibi devam edecek'.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin UNESCO'nun temel programlarına ve faaliyetlerine katkısı özellikle son 10 yılda olduğu gibi devam edecek." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yürütme Kurulu üyelik kampanyası çerçevesinde UNESCO nezdindeki daimi temsilciliklere verilen resepsiyona katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin pek çok alanda UNESCO'yu desteklemeye devam edeceğini belirtti.

UNESCO'nun insanlığın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünün odağında yer aldığını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bir kurucu üye olarak, her zaman kültürel barışın, eğitim, kültür, bilim ve bilgi yoluyla artırılmasına kendisini adadığını kaydetti.

Türkiye'nin, yürütme kurulu üyesi olarak seçilmesi halinde bütün ülkelere eşit mesafede olacağını belirten Çavuşoğlu, farklılıkların uzlaştırılması için her zaman diyaloğu savunacaklarını bildirdi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin UNESCO'nun temel programlarına ve faaliyetlerine katkısı özellikle son 10 yılda olduğu gibi devam edecek." dedi.

Türkiye'nin eğitime verdiği öneme de işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin eğitim yaklaşımının özellikle kız çocuklarının ve dezavantajlı çocukların eğitimine odaklandığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 3 milyondan fazla sığınmacıyı ağırladığına da dikkati çekerek, bütün Suriyeli ve Iraklı çocuklarla gençlerin eğitim görmesi için olağanüstü çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Resepsiyona, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Erdem Başçı ile pek çok yabancı büyükelçi ve diplomat katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile