Türkiye'nin Yerli Ve Milli Teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuari'nda

Türkiye'nin Yerli Ve Milli Teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuari'nda

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojilerle gelistirip DSA 2024 Fuari’nda sergilendigi ürünlerin bulundugu stantlari ziyaret etti.

Yurt içi ve yurt disi fuar etkinliklerine dünyanin en büyük savunma sanayi bulusmalarindan birisi olan IDEF’in organizasyonunu üstlenerek yeni bir boyut kazandiran KFA Fuarcilik, tanitim çalismalari kapsaminda Malezya’da bu yil 18. kez düzenlenen DSA 2024 Fuari’na katildi.

KFA Fuarcilik, sadece sektör profesyonellerinin ziyaretine açik olan DSA 2024’te uluslararasi nitelikteki isbirliklerini güçlendirmeyi amaçliyor.

DSA 2024 Fuari, 60 ülkeden bin 200 sirket ve 45 ülkeden 400’ün üzerinde delegasyonun katilimiyla gerçeklestirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojilerle gelistirip fuarda sergiledigi ürünlerin bulundugu stantlari ziyaret etti. IDEF 2025’te de yer alacak firmalarla bir araya gelen Baskan Burkay fuarda Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) Yönetim Kurulu Baskan Vekili Ömer Cihad Vardan, TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile uzay savunma ve havacilik sektöründe faaliyet gösteren kuruluslarin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Malezya temaslari kapsaminda ayrica Kuala Lumpur’da arastirma ve gelistirme merkezi olarak R&D Center’da TUSAS’in teknoloji merkezini de ziyaret etti. TUSAS’in ilk mühendislik ofisi olmasinin yani sira 120 uzman ve mühendisin istihdam edildigi merkezi inceleyen Baskan Burkay, dünya genelinde farkli cografyalarda teknoloji ofisi bulunan TUSAS’in Malezya’daki ofisinin iki ülke arasinda uzun yillara dayanan yakin iliskileri savunma ve havacilik alaninda pekistirdigini ifade etti.

Baskan Burkay, “Gerçeklestirdigi projelerle sadece ülkemizin degil, dünya havacilik sektörünün de öncü kuruluslari arasinda yer almayi basaran TUSAS’in Malezya’daki ofisi ülkedeki ulusal savunma sanayinin yani sira havacilik ve uzay sanayinin de güçlenmesine katki sagliyor. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ve TUSAS gibi öncü kuruluslarla ülkemizin uzay, savunma ve havacilik sanayinde ulastigi yetkinlik seviyesi ve yakaladigi basarilarla bir kez daha gururlandik. TUSAS Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sayin Ömer Cihad Vardan ve TUSAS Genel Müdürü Sayin Prof. Dr. Temel Kotil basta olmak üzere, ülkemizin bayragini yüksek teknoloji alaninda da dalgalandiran tüm TUSAS yetkililerine sükranlarimi sunuyorum” dedi.

BTSO Baskani Ibrahim Burkay, bugüne kadar yurt içi ve yurt disindaki fuar organizasyonlarina imza atan KFA Fuarcilik’in basari çitasini her geçen gün artirdigini ifade etti.

Baskan Burkay, yurt içi fuar organizasyonlariyla faaliyet alanini genisleten KFA Fuarcilik’in Bursa Food Point Fuari’ndan Junioshow’a, Bursa Textile Show’dan ev tekstili sektörüne yönelik dünyanin en büyük iki fuarindan biri olan HOMETEX fuarlarini gerçeklestirme becerisine sahip oldugunu vurguladi. Ibrahim Burkay, “Bilgi ve birikimini firmalar için yüksek deger üreten bir yapiya kavusturan KFA Fuarcilik, Ticaret Bakanligi’ndan ‘Yurt Disi Fuar Düzenleme Yetki Belgesi’ alirken, Türkiye adina yurt disi fuarlara milli katilim organizasyonlari ve alim heyetleri düzenleyerek firmalarimizi uluslararasi alicilarla bulusturuyor” diye konustu.

KFA Fuarcilik’in dünyanin en büyük savunma sanayi fuarlarindan birisi olan IDEF 2025’in tanitimini DSA-2024’te gerçeklestirdiklerini ifade eden Baskan Burkay, “IDEF, hem Türk savunma sanayisi sirketlerinin hem de küresel sirketlerin son teknoloji barindiran platform ve sistemlerinin görücüye çiktigi önemli bir organizasyon olma özelligi tasiyor. KFA Fuarcilik olarak paydaslarimizin katkisiyla, yerli ve milli savunma sanayimizin gücüne ve büyüklügüne yakisan bir fuar organize etmeyi hedefliyoruz. Insallah IDEF 2025 yeni isbirliklerinin temellerinin atildigi bir fuar olacak” dedi.

IDEF’25 17’nci Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari T.C. Cumhurbaskanligi himayelerinde, T.C. Millî Savunma Bakanligi ev sahipliginde, T.C. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi destekleriyle, Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi yönetim ve sorumlulugunda, KFA Fuarcilik A.S. organizatörlügünde 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Dünyanin farkli cografyalarindan katilimci ve ziyaretçileri Istanbul’da bulusturacak olan IDEF 2025, KFA Fuarcilik organizatörlügünde yeni konseptiyle birçok organizasyona da ev sahipligi yapacak ve yeni isbirliklerinin saglanmasina imkan sunacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile