Türkiye Orman Ürünleri Meclisi, Özakalin Baskanliginda Toplandi

Türkiye Orman Ürünleri Meclisi, Özakalin Baskanliginda Toplandi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclisi, yeni dönemdeki ilk toplantisini, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin baskanliginda gerçeklestirdi.

TOBB Istanbul Hizmet Binasi Sefik Tokat Salonu’nda, firma sahipleri, yönetim kurulu baskanlari, CEO ve genel müdür seviyesindeki üst düzey sektör temsilcilerinin katilimiyla yapilan toplantida, TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclis Baskani Haluk Yildiz’in ardindan konusan Baskan Özakalin, Meclis üyelerine TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ve Yönetim Kurulu üyelerinin selamini iletti.

Konusmasinda, TOBB’un 79. Genel Kurulunda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi olarak yeni Yönetim Kuruluna seçildigini ifade eden Baskan Özakalin, orman ürünleri sektöründe Türkiye, Avrupa ve dünyada söz sahibi firmalarinin, derneklerin ve kamu temsilcilerinin yer aldigi TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclisine sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak baskanlik etmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Meclis üyeleriyle birlikte sektör adina katma degerli çalismalar yapacaklarina inandigini dile getiren Baskan Özakalin, orman ürünleri sektörünün, ülke ekonomisine yön veren, istihdama katkida bulunan, tarim, enerji ve su gibi kilit sektörlerin de devamliligini saglayan ve bu anlamda birçok sanayi dalinin vazgeçilmez bir unsuru oldugunu söyledi.



Özakalin, Sektörel Sorunlara Dikkati Çekti

Konusmasinda, “Orman ürünlerinin sagladigi ekonomik, sosyal ve çevresel çok yönlü faydalarin önemi ve orman kaynaklarinin yönetiminde bu faydalara yeterli önemin verilmesi gerekliligi konularinda Dünya’da bilinçlenmenin son yillarda giderek arttigini görmekteyiz” diyen Baskan Özakalin sunlari söyledi; “Süregelen ortak sorunlarimizin oldugunu düsünerek bazi problemlerin altini çizmekte fayda görüyorum. Sektördeki hammadde ve kaynak temini ile tedarik zinciri yönetimi ile ilgili yasanilan sorunlar, yüksek gümrük vergileri, üretim sürecinde yasanilan olumsuzluklar gibi birçok sorun ile karsi karsiyayiz. TOBB çatisi altinda, Orman ürünlerinde karsilastigimiz sorunlari minimum seviyeye indirmek ve bu sorunlara çözüm üretebilmek, çözümlerin uygulanabilirligini gözlemlemek adina içinde bulundugumuz platformdan sonuna kadar yararlanmak mecburiyetinde oldugumuzu da ifade etmek isterim.”

Sektör Meclisi Üç Ayda Bir Toplanacak

Sektörün kisa vadeli problemlerinin yani sira orta ve uzun vadeli çalismalar içinde de yer almasini önemli buldugu kaydeden Baskan Özakalin söyle devam etti; “Bu kapsamda; Meclisimizin geçen sene gerçeklestirdigi, ‘Orman Ürünleri Tedarikinde Sürdürülebilirlik ve Sertifikalandirma Çalistayi’ ve ayrica deprem sonrasi insan, bina güvenligi ve sektör kapasitesinin degerlendirildigi, ‘Deprem Sonrasi Yapilasmada Ahsap Yapilarin Degerlendirilmesi’ toplantisi çok kiymetli çalismalardir. Bunlarin devaminin getirilmesi ve ayrica sektörün mevcut durumunu ortaya koyan ve sektörün gelecegine yönelik önerilerin sunulacagi bir rapor çalismasi yapilmasinin da faydali olacagini düsünüyorum. Sözlerimin sonunda, ülke ormanlarimizin yalnizca bugün faydalanilacak kaynaklar olarak görülmemesi, gelecek kusaklara da devredilecek miras alanlari olmasi bilinciyle hareket etmemiz gerekliligini hatirlatiyor, önümüzdeki dönemde her 3 ayda bir yapmayi planladigimiz ve sorunlarimizi çözüm önerilerimizle birlikte gündeme tasiyacagimiz bu toplantilarin, ülkemiz ve sektörümüz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum.”

Toplantida Yapilan Sunumlar

Toplantida daha sonra Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yildiz, ‘Orman Genel Müdürlügü’nün, Tahsisli ve E-Satis Ihalelerindeki Eksikliklerin Iyilestirilmesi ve Fiyat Istikrarinin Saglanmasi Için Önerilerin Birlikte Degerlendirilmesi’, TAPSIAD (Tüm Ahsap-Ambalaj-Palet Sanayici ve Is Adamlari Dernegi) Yönetim Kurulu Baskani Akin Balcioglu, ‘Ahsap Esasli Ürünler ve Ambalaj Olarak Kullanimlari Hakkinda Görüs ve Önerilerin Paylasilmasi’, Basoglu Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Baskani Necdet Basoglu, ‘Plywood ve Kontrplak Ithalatinda Bulunan Ek Vergiler Hakkinda Degerlendirme’ ve TORID (Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri ve Is Adamlari Dernegi) Yönetim Kurulu Baskani Göksel Korkmaz da, ‘Nace Kodlari Uygulama Sonuçlarinin Degerlendirilmesi’ konulu birer sunum yaptilar.

Yaklasik 3,5 saat süren TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclisi Toplantisi, sunumlarda dile getirilen konular üzerine yapilan uzun istisare ve degerlendirmelerin ardindan sona erdi. Meclis üyeleri toplanti sonunda toplu fotograf çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile