Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sakatlar Derneği'ne marka tescil belgesi verilmesinin sakat ve engelliler tarafından sevinçle karşılandı.
Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Antalya'nın kemer ilçesinde yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulu toplantısında, marka tescil belgesi için şube olarak bir yıl önce Türk Patent Enstitüsüne başvurduklarını belirtti.
Yıllarca sakat ve engelli insanların üzerinden rant sağlamaya çalışan kişilere karşı yapılan tüm tedbir ve uyarılara rağmen, Sakatlar Derneği logo ve adını kullanan gazete, mendil, kalem, tiyatro bileti satılarak haksız kazanç elde edildiğini ifade eden Kalender, şunları kaydetti:
''Bu nedenle sakat ve engelliler toplum içerisinde yanlış tanıtılmaktadır. 52 yıldan beri mücadele eden derneğimizin emek ve ürünlerinin başkaları tarafından sömürülerek, kazanç kapısı olarak kullanılmaması ve yanlışlara yol açmaması için bir yıl önce Türk Patent Enstitüsü'ne başvurularak, marka tescil hakkını elde etmiş bulunmaktayız. Her ne kadar sakat ve engellilerin ortam ve yaşamları bir marka olmasa bile en azından sömürülmeye karşı bir önlem aracı olacaktır.''
Şube başkanlarınında katılımıyla yapılan törende Marka Tescil Belgesi ve Gaziantep Sanayi Odası'nın Marka Kuruluşlar Belgesi, Hulusi Kalender tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz'a takdim edildi.
Marka belgelerini teslim alan Boyraz, yıllarca verilen sakatlık hakları mücadelesinin ''Marka Tescil Belgesi'' ile taçlanmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
Emeği geçen herkesi kutlayan Boyraz, ''Bu belgeleri bizlere sağlayan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender'e ve Gaziantep Sanayi Odasına teşekkür ediyorum'' dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği'ne Marka Tescil Belgesi Verildi
Türkiye Sakatlar Derneği'ne marka tescil belgesi verildiği bildirildi.