Soysaldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de Türkiye'de yapılan olimyipatlara girdiğini ama iyi bir derece yapamadığını ifade etti.
Dünya Olimpiyatlarının 3 yıl sonra Las Vegas'ta yapılacağını belirten 11 yaşındaki Soysaldı, "Bundan sonraki hedefim, Dünya Olimpiyatlarında bir derece yapmak. Bunun için her gün düzenli olarak öğretmenimle çalışmamızı yapıyoruz. Bu seviyeye gelmek için 15 aydır çalışıyorum. Fakat dünya olimpiyatlarında iyi bir derece yapmak hemen olacak bir şey değil, çünkü günlük programlı bir çalışma disiplini gerekiyor" diye konuştu.
Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatlarına katılmak isteyen herkesin öncelikle eğitimini alması gerektiğine değinen Soysaldı, daha sonra bu kişilerin yarışmaya katılabileceklerini söyledi.
Soysaldı, aldığı eğitimin okuldaki dersleri için özelikle sayısal konularda katkısı olduğunu vurgulayarak, ileride bilgisayar mühendisi olmak istediğini de dile getirdi.
-"Hayalindeki abaküsün boncuklarını hareket ettiriyor"
Soysaldı'yı Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatlarına hazırlayan öğretmeni Lamia Sarıpınarlı da haftada 2 gün beraber çalıştıklarını söyledi.
Sarıpınarlı, bunun yanı sıra günlük olarak Soysaldı'nın kendisinin planladığı bir programda çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Ama olimpiyatlara hazırlanacağımız dönemde, yarışmalara iki ya da üç ay kala bir kamp çalışması yapıyoruz. Günde en az üç ya da dört saat çalışıyoruz. Hüseyin gerçekten sabırlı ve istikrarlı çalışan bir öğrenci. Çalışmalarının karşılığını da çok güzel bir şekilde aldı" diye konuştu.
Las Vegas'taki dünya olimpiyatları için şimdiden çalışmaya başladıklarına dikkati çeken Sarıpınarlı, şöyle konuştu:
"Olimpiyat sorularının şekli belli. Bizim 4 haneli sayıları toplamada değil ama 5 haneli sayıları toplamada ilerlememiz gerekiyor. Bu, disiplinli bir şekilde çalışmakla gerçekleştirilebilecek bir başarı. Biz sağ lobu geliştirecek bir program uyguluyoruz. Hüseyin, hayalinde bir çeşit abaküsün boncuklarını hareket ettiriyor ve sağ lobun hızından faydalanıyor. Bütün çocuklar bu eğitimi alıp, kendilerini gelişitirip olimpiyatlara katılabilir."
Sarıpınarlı, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatlarına katılmak isteyenlerin 5-11 yaş arasındaki çocuklara verilebilen mental aritmetik eğitimi olduğunu söyledi.
Bu yaş aralığındaki çocukların aldıkları aritmetik eğitimin, onların konsantrasyonuna odaklanma kabiliyeti, hızlı algı ve zeka gelişimi ile matematiksel becerilerde gelişme gösterebileceklerini sağlayacak bir program olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye Şampiyonu, Dünya Olimpiyatlarına Hazırlanıyor
İLKAY GÜDER - Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatlarında Türkiye şampiyonu ve rekortmeni Hüseyin Soysaldı, 15 aylık bir eğitim sonucuyla birinci olduğunu ve üç yıl sonraki dünya olimpiyatlarında da iyi bir sonuç elde etmek için şimdiden hazırlanmaya başladığını söyledi.