Türkiye Şampiyonu Halk Oyunları Ekibi, Malatya Valisi Şahin'i Ziyaret Etti

MALATYA - Konya'da düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda düzenlemesiz dalda Türkiye şampiyonu olan Malatya Kurhan Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Malataya Valisi Vasif Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Şahin, başarılarından dolayı halk oyunları ekibini tebrik ederek, ''Kardeşlerimiz daha üç hafta önce bize benzer bir mutluluğu tattırmışlardı ama bugün hem daha profesyonel bir yarışmada hem de birincilik olarak gelen bir başarı için kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Halk oyunlarının kültürel bir değer olduğuna değinen Şahin, ''Halk oyunlarını yaşatıyor olmamız, bunu gelecek nesillere aktarıyor olmamız zaten bizden beklenen birşey. Bunu gelecek nesillere aktarmamız bizim vazifemizdir'' ifadelerini kullandı.

Malatya'nın sadece yıldızlar kategorisinde değil gençlerde ve büyüklerde de aynı başarıyı yakalayacağına inandığını vurgulayan Şahin, 'Malatya'nın daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Türk Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz de son birkaç yıldır Malatya'da halk oyunlarının ön plana çıktığını belirterek, "Malatya ilk defa Türkiye de halk oyunlarında birincilik aldı. Ondan önce 1984'te ikinciliğimiz, 90'lı yıllarda üçüncülüğümüz var. Bu kez bunu halk oyunlarının şampiyonlar ligi gibi düşünmek lazım. Her yörenin birincileri gelip Türkiye Şampiyonluğu için yarışıyor. Dolayısıyla şampiyonlar liginin şampiyonu gibi bir birincilik oldu'' diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da amatör spora maddi ve manevi bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Fındıklı, halk oyunlarının diğer branşlara nazaran gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile