Türkiye-suriye Arası 'Güvenli Yol' Projesi

Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı çerçevesinde iki ülke arasında ticari amaçlar ve turizm amacıyla yapılan seyahatlerde trafik ve ulaşım konusunda yaşanan sorunların tespiti amacıyla düzenlenen 'Güvenli Yol Projesi' kapsamında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı

  Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı çerçevesinde iki ülke arasında ticari amaçlar ve turizm amacıyla yapılan seyahatlerde trafik ve ulaşım konusunda yaşanan sorunların tespiti amacıyla düzenlenen ' Güvenli Yol Projesi ' kapsamında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı .
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü MOBESE binasında yapılan toplantıya , Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve Gaziantep Suriye Arap Cumhuriyeti Başkonsolosu Haitham Saad katıldı . Toplantıya Gaziantep ' i temsilen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü , Gaziantep Gümrük Müdür Yardımcısı M . Engin Aykaç , Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat İlhan Kayhan , Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver İlhan , Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Yosunkaya , Trafik Tescil Şube Müdürü Şahin Okyaz da katıldı . Suriye
heyetini temsilen ise Suriye Ulaştırma Ofisinden Abdullah El Vardi , Halep Ulaştırma Müdürü Mühendis Muhammed El-Ahmet , Halep Gümrük Müdürü Beşşar El- Susi , Halep Trafik Müdürü Tuğgeneral Edmond Tannus , Halep Trafik Düzenleme Müdürü Mühendis Mazin Cebel ve Hudut ve Konsolosluk Şube Başkanı Ali Eş-Şeyh katıldı .
Toplantıda Güvenli Yol Projesi , MOBESE sistemin tanıtımı , MOBESE sisteminin Gaziantep ' teki trafik ve asayişine katkısı ile ilgili bilgiler verildi . Proje kapsamında Türkiye ile Suriye arasında imzalanan vizesiz seyahat anlaşması sonrası Türkiye ' ye gelen Arap kökenli turistlerin sayısında ve trafik yoğunluğunda meydana gelen artış nedeniyle değerlendirmeler yapıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile