'Türkiye Tarihiyle, Kültürüyle, Ekonomisiyle Ve Futboluyla Avrupalidir'

'Türkiye Tarihiyle, Kültürüyle, Ekonomisiyle Ve Futboluyla Avrupalidir'

Disisleri Bakan Yardimcisi ve Büyükelçi Faruk Kaymakçi, "Biz her zaman söylüyoruz. Türkiye tarihiyle cografyasiyla, kültürüyle, ekonomisiyle sanatiyla Avrupa’dir. Futboluyla da Avrupalidir, Avrupa’dir" ifadelerini kullandi.

12 Haziran – 12 Temmuz günleri arasinda yapilacak olan EURO 2020 öncesi sampiyonanin yapilacagi ülkeler ile sampiyonaya katilacak ülkelerin büyükelçileri Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi’nde bir araya geldi. Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakçi’nin da katildigi organizasyonda bir penalti yarisi da düzenlendi.

TSYD Ankara Subesi Baskani Ercan Ata organizasyonda yaptigi açiklamada, Avrupa Sampiyonasi öncesinde Avrupa Birligi Baskanligi ile ortak bir proje ile bu etkinligin düzenlendigini belirterek, "Görüyoruz ki iyi ki de varmisiz. Insallah bu etkinlikler devam edecek. Asil amacimiz birlikteligi saglamak. Bu birlikteligin evrensel dil olan sporun birlestirici gücü adina bugünü gerçeklestirdik” diye konustu.



"UMARIZ TÜRKIYE, SAMPIYONADA ÖNEMLI ADIMLAR ATACAKTIR"

Bakan Yardimcisi Kaymakçi ise etkinlige ev sahipligi yaptigi için TSYD’ye tesekkür ederek, “Biz Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanligi olarak da Avrupa Futbol Sampiyonasi’nin açilisini bugün bazi Avrupa Birligi Büyükelçileriyle kutlamak istedik. Çok anlamli bir tören oldu. Biz her zaman söylüyoruz, Türkiye tarihiyle cografyasiyla, kültürüyle, ekonomisiyle sanatiyla Avrupa’dir. Futboluyla da Avrupalidir, Avrupa’dir. Bugün Türkiye Avrupa’da degisik spor branslarinda sampiyonlugu yasamis bir ülke. Umariz Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda da Türkiye bu sampiyonluga önemli adimlar atacak. Maçlarini kazanacaktir” seklinde konustu.

Sporun siddetten ve irkçiliktan uzak olmasindan yana olduklarini ifade eden Kaymakçi, “Biz sporun siddetten, irkçiliktan uzak olmasindan yanayiz. Avrupa kültürü bunu gerektiriyor. Ayrica futbolu bir kardeslik araci olarak görüyoruz. Avrupa’da halklar arasinda iletisimin, dostlugun artmasina katkida bulunan en önemli iletisim araci olarak da görüyoruz. Avrupa Birligi’ne üye olmus bir Türkiye Avrupa’yi dünyada sampiyon yapacaktir. Avrupa Birligi’ni jeostratejik, jeopolitik bir aktör haline getirecektir. Dolayisiyla futbolda da Avrupa’da iletisimin artmasini istiyoruz” açiklamalarinda bulundu.

Etkinlikte Avrupa Sampiyonasi hakkinda bir belgesel gösterimi olurken, büyükelçilerin hatira fotografi çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

(Mevlüt Isli - Cem Geçim - Yunus Emre Kartal/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile