Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri, Yilin Ilk Yarisinda 4,4 Milyar Lira Kredi Kullandirdi

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardimcisi Davut Arpa: 'Ülkemizde ilk defa çoklu ZIHA kullanimi ile ilaçlama yapilmasina vesile olan sirketimizin yine bu teknolojinin yayginlastirilmasina yönelik hamleleri mevcut. 2022 yili itibariyla daha fazla sayida ZIHA ile Türk tarimina katkida bulunmaya devam edecegiz' 'Yil sonu itibariyla toplam 10 milyar lira kredi kullandirmayi hedefliyoruz'

EREN BOZKURT - Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardimcisi Davut Arpa, ocak-haziran döneminde 4,4 milyar lira kredi kullandirdiklarini belirterek, "Yil sonu itibariyla toplam 10 milyar lira kredi kullandirmayi hedefliyoruz." dedi.

Arpa, AA muhabirine, Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri istiraki olan teknoloji sirketi Tarnet Tarim Kredi Bilisim ve Iletisim Hizmetleri Sanayi Ticaret AS (TARNET) ile Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumunca (TKDK) yürütülen çalismalarla ilgili bilgi verdi.

Çalisma kapsaminda, genis tarim alanlarinin zirai insansiz hava araçlariyla (ZIHA) çoklu uçus yapilarak ilaçlama denemesinin basariyla tamamlandigini ifade eden Arpa, bundan memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

Arpa, sözlerini söyle sürdürdü:

"Geçenlerde Genel Müdürümüzün de katilimiyla çoklu ilaçlama yöntemiyle Samsun'da çeltik tarlalari ilaçlandi. ZIHA, geleneksel yöntemlere nazaran insan sagligi, su, ilaç ve zaman tasarrufu ile ürünlerin ilaçlama sirasinda zarar görmesini engelleyen, dolayisiyla maliyeti olumlu yönde etkileyen bir çözüm. Ben bu uygulamalari Türk tarimina kazandiran TARNET ve TKDK sirketimize tesekkür ediyorum. Ülkemizde ilk defa çoklu ZIHA kullanimi ile ilaçlama yapilmasina vesile olan sirketimizin yine bu teknolojinin yayginlastirmasina yönelik hamleleri mevcut. Allah nasip ederse 2022 yili itibariyla daha fazla sayida ZIHA ile Türk tarimina katkida bulunmaya devam edecegiz."

- "Yil sonuna kadar 10 milyar lira kredi kullandirmayi hedefliyoruz"

Davut Arpa, tarladan sofraya gida zincirinin bütün asamalarinda çiftçi, üretici ve vatandaslara hizmet sunduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz yil itibariyla 8,2 milyar liralik bir kredi kullandirdik. Bu yil itibariyla ilk 6 ayda kullandirmis oldugumuz kredi 4,4 milyar lira. Son dönemlerde hayata geçirdigimiz sabit faizli kredi uygulamasinin bunun içerisindeki payi 2,1 milyar lira. Yani çiftçilerimiz krediyi kullandiklarinda daha önce sikça karsilastigimiz elestiri ve sikayet degisken faiz oranlariydi. Bu yil itibariyla sayin genel müdürümüzün talimatiyla hayata geçen sabit faizli kredi uygulamamiz söz konusu. Kullandirmis oldugumuz toplam kredinin içerisindeki payi da yaklasik yüzde 50, yani 2,1 milyar lira. Yil sonu itibariyla toplam 10 milyar lira kredi kullandirmayi hedefliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile