'Türkiye Ticaret Zirvesi'Nde Inovasyon Ödülü Sahibini Buldu

'Türkiye Ticaret Zirvesi'Nde Inovasyon Ödülü Sahibini Buldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararasi Ticaret ve Finansman Kulübü tarafindan düzenlenen “Türkiye Ticaret Zirvesi”nde Inovasyon Ödülü’ne layik görülen Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, “Ürettigimiz inovatif katma degerli yeni ürünlerin üretimden tüketime kadar olan süreçte dogal içerikli olmasi için gerekli olan kontrolleri gerçeklestiriyoruz” dedi.

Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen zirvenin açilisina Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, TOBB Afyonkarahisar Genç Girisimciler Kurulu Baskani Mustafa Özkan, Gida ve Tarim Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardimcisi Aysegül Selisik, Agrimetne Genel Müdürü Selçuk Bagci, Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci katildi.

Toplantinin moderatörlügünü AKÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Yaman yapti.

Zirvenin açilisinda konusan TOBB Afyonkarahisar Genç Girisimciler Kurulu Icra Komitesi Baskani Mustafa Özkan, günümüzde en büyük sorunun finansal anlamda yasandigini belirtti.

Ardindan konusan Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Yardimcisi Aysegül Selisik, dünyada birçok ülkenin küresel salgin ile birlikte kitlik tehlikesi ile karsi karsiya geldigini aktardi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ve TOBB tarafindan Inovasyon Ödülü’ne layik görülen Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci da, amaçlarinin ürünlere hiçbir katki maddesi ilave etmeden, besin degerini bozmadan, yüksek antioksidan ve besin degerine sahip olarak tüketiciyle bulusturmak oldugunu söyledi.

Propolis, ari sütü, polen, ari ekmegi, ari zehri ve ham bal

ürünlerinin yaninda bu ürünlerden olusan inovatif katma degerli surup, bogaz spreyi, shot ve cilt bakim ürünleri gibi inovatif katma degerli yeni ürünler ürettiklerini paylasan Samanci, "Arilar tozlasmada çok önemli bir rol üstleniyor. Tozlasmanin yüzde 80’i onlar sayesinde gerçeklesiyor. Tozlasma demek yesil, tarimsal üretim, bitki, hayvan, canli demek. Dolayisiyla ari olmazsa canli olmaz, yasam olmaz. Bu yüzden yasamin dogal döngüsü açisindan arilar çok kiymetli bir yere sahip. Bu yüzden arilari korumali, ariciligi gelistirmeliyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile