Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı

DEİK Başkanı Vardan: 'Ürdün'de Türk firmaları müteahhitlik hizmetleri verebilir. Afrika'da birçok proje var. Türk ve Ürdünlü iş adamları üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabilir' TürkiyeÜrdün İş Konseyi Başkanı Pekcan: 'Amacımız, Türkiye'yi Ürdün'deki en büyük yatırımcı konumuna getirmektir'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini belirterek, Afrika’da birçok proje bulunduğunu, Türk ve Ürdünlü iş adamlarının üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabileceğini bildirdi.

Vardan, DEİK Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DEİK’in Ürdün İşadamları Derneği ile 23 yıldır süren uzun soluklu bir ilişkisi bulunduğunu ifade ederek, Ürdün İşadamları Derneği ile geçen bir yılda 3 büyük toplantı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Eylül 2017 için planlanan büyük bir toplantı ile yola devam edileceğini, söz konusu toplantıda iki ülke iş insanlarının buluşacağını anlatan Vardan, 'Ürdün'de Türk firmaları müteahhitlik hizmetleri verebilir. Afrika'da birçok proje var. Türk ve Ürdünlü iş adamları üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabilir.' dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yaptıkları çalışmalara değinen Vardan, şunları kaydetti:

'DEİK çatısı altındaki tüm iş konseylerine, sorumlu oldukları ülke ve çalışma alanlarındaki muhataplarına iletilmek üzere bir İngilizce mektup ilettik. Söz konusu mektupta, Türk iş dünyası olarak 'işlerin olması gerektiği gibi devam ettiğini', 'işimizin başında olduğumuzu’ ve ülkemiz ekonomisi ile demokrasisinin sağlam olduğu' mesajını verdik. Benzeri bir mektubu ülkemizdeki tüm yabancı misyon şeflerine de gönderdik. Bununla da yetinmeyip 135 ülke bazlı iş konseyimizin 99’una ziyaretler gerçekleştirdik ve yaşananları yüz yüze anlattık.'

- 'Ürdün, Körfez ülkelerine giriş kapısı'

DEİK Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanı Ruhsar Pekcan da Ürdün ile olan ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiklerini belirterek, 'Ürdün, Körfez ülkelerine bir giriş kapısı olarak stratejik bir konuma sahip. Ürdün ile ABD, Kanada, Singapur arasındaki serbest ticaret anlaşmalarının yanı sıra ülkenin Büyük Arap Serbest Ticaret Bölgesi'ne üyeliği ve AB ile Ortaklık Anlaşması, Ürdün'ü yabancı yatırımlar için ideal hale getiriyor.' şeklinde konuştu.

Türkiye-Ürdün ekonomik ortaklığını önemsediklerini ifade eden Pekcan, iki ülke arasındaki ortaklığın büyümesiyle meydana gelecek ekonomik gelişmenin, sadece iki ülkeye değil, bölgeye de olumlu etki edeceğini söyledi.

Pekcan, 'Amacımız, Türkiye'yi Ürdün'deki en büyük yatırımcı konumuna getirmektir. Özel sektörlerimizin birlikte büyümesi için birçok fırsat bulunmaktadır.' dedi.

- 'Türk yatırımcılar için Ürdün giderek daha cazip olacak'

Ürdün İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Tabba ise iki ülke arasındaki yatırım ve ticaret potansiyelinin artması gerektiğini söyledi.

Tabba, ulaştırma alanında İstanbul’daki projeleri örnek aldıklarını, benzer projeleri hayata geçirmek istediklerini ve Ürdün’ün Türkiye'nin deneyimden çok fayda sağlayacağını kaydetti.

Türk yatırımcılar için Ürdün’deki yatırım fırsatlarına da değinen Tabba, 'Akabe Serbest Ticaret Bölgesi’nde yapılan bazı büyük çalışmalar var. Ürdün ve Türkiye arasında Ro-Ro seferleri başlatılacak. Türk yatırımcılar için Ürdün giderek daha cazip olacak. Ürdün’de güvenli şekilde yatırım yapabilirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Irak-Ürdün Petrol ve Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde Iraklı ve Türk müteahhitlerin bir araya geldiği bir konsorsiyum oluşturulmak istendiğini ifade eden Tabba, Ürdün’de faaliyet gösteren 33 Türk şirketinin gıda üretimi, boru üretimi ve inşaat yan sanayi alanlarında yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile