'Türkiye Üretim Ve Lojistik Üssü Olmali'

'Türkiye Üretim Ve Lojistik Üssü Olmali'

Türkiye’yi üretim üssü yapma amaciyla faaliyetlerini sürdüren Aslan Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Veli Arslan, "Türkiye’nin 500 milyar dolarlik ihracat hedefine katki saglamak için çalisiyoruz’’ dedi.

Lojistik, uluslararasi ticaret, ve seramik basta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Aslan Sirketler Grubu, Istanbul’da basin mensuplariyla bir araya geldi. Aslan Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Veli Arslan, gümrük ve lojistik sektörünün Türkiye ihracatindaki rolüne iliskin açiklamalarda bulundu. Veli Arslan, Türkiye’nin konumu itibariyle uluslararasi ticarette avantajlarinin olduguna dikkat çekti.

"Türkiye’den yola çikan ürün Avrupa’nin her noktasina maksimum 4 günde ulastirilabiliyor"

Lojistik ve gümrük sektörlerinin ihracatin artmasinda kilit rol oynadigina dikkat çeken Arslan, ‘’Lojistik ve gümrük uluslararasi tasimacilik anlaminda birbirine baglantili sektörler. Firmalarin ürettikleri ürünleri dünyanin her yerine ulastiriyoruz. Türkiye’den yola çikan ürün Avrupa’nin her noktasina maksimum 4 günde ulastirilabiliyor. Türkiye’nin konumu itibariyle avantajlari var. Türkiye’de genç bir nesil var, üreten bir nesil var. Avrupa’da bizim gibi üreten bir toplum yok. Bu avantajimizi kullanmamiz gerekiyor’’ dedi.

"Türkiye üretim ve lojistik üssü olmali"

Türkiye ihracatinin her geçen gün arttigini ifade eden Arslan, "500 milyar dolarlik ihracat hedefi var bu hedefe katki saglamak için elimizden geleni yapiyoruz. Üretim üssü olma hedefimiz var. Türkiye üretim üssü ve lojistik üssü olmali. Konum itibariyle her yere ulasmamiz mümkün. Dünyanin her ülkesine uçak kargo ile bile ihracat yapabiliyoruz’’ diye konustu.

"42 ülkeye ihracat yapiyoruz"

Aslan Sirketler Grubu olarak faaliyetlerinden de bahseden Arslan, "Kendi tedarik ürünlerimizle birlikte 42 ülkeye ihracat yapiyoruz. Suan öncelikle Dubai ve Avrupa’da bir çok bölgede faaliyet gösteriyoruz. 5 yillik planlamamiz var bu 5 yil içinde Arslan sirketler grubunu dünyaya duyurmayi hedefliyoruz’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile