“Türkiye Üzüntü İçerisinde”

“Türkiye Üzüntü İçerisinde”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili olarak, “Bugün önemli bir gün ama bugün Türkiye üzüntü içerisinde” dedi.

Türkiye’nin alanındaki en büyük ve en kapsamlı fuarı, İstanbul Fuar Merkezi / Cnr Expo’da “20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı”nın açılışına Bakan Eker’in yanı sıra MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Başkanvekili Şahin Batalli da katıldı.

Açılıştan önce konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Afyon’ da patlama sonucu şehit olan 25 asker için değerlendirmede bulundu. Eker, “ Bugün gıda sektörümüz için önemli bir etkinlik. Ama bugün Türkiye maalesef dün akşam vuku bulan Afyonkarahisardaki bir elim nedeniyle üzüntü içerisinde. 25 tane evlamızı maalesef kaybettik. Bu şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum. Acil baş sağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah’ın milletimizi bu hadiselerden, kazalardan, olaylardan korumasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye’de ki ihracat değerleri hakkında da konuşan Mehdi Eker: “200 ülkeye ihracat yapan 280 Milyar Avro, dış pazara katma değer üreten bir ülkeyiz. Milyonlarca insana istihdam sağlayan reel bir sektörüz. Stratejik bir ülkeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, fuarın açılışını gerçekleştirdi. Gıda Worldfood İstanbul 2012’nin katılımcı profilinde süt ve süt ürünleri, et ürünleri, şekerleme ürünleri ve çikolata, dondurulmuş hazır gıda, konserve ürünler, gıda katkı ve yardımcı maddeleri, bitkisel yağlar ve unlu gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün yer alıyor.

Fuar 9 Eylül pazar gününe kadar ziyarete açık olacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile