Türkiye ve Kuveyt Arasında 8 Anlaşma İmzalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından anlaşma imza törenine katıldı.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende iki ülke arasında 8 anlaşma imzalandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Havacılık Otoriteleri Arasında Mutabakat Muhtırası" ile "Türkiye Cumhuriyeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması"na Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürü Fevvaz A. el-Ferah imza atarken, "Türkiye Cumhuriyeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yüksek Öğretim Bilimsel ve Araştırma Anlaşması"nı da YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Kuveyt Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Halid S. el-Carullah imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Hayvancılık ve Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği Anlaşması"na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Enes es-Salih, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası"na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Kültür ve Sanat Anlaşması", "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı Saud N. Al Sabah Kuveyt Diplomatik Enstitüsü Arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına İlişkin Anlaşma"ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah imza koydu.

-İki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı-

Bu arada Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alındı. İkili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde durulan görüşmelerde, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül ve Kuveyt Emiri Sabah başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmelere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer katıldı.

Muhabir: Yusuf Çelebi

Yayıncı: Selçuk Aval
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile