Türkiye Vettel‘ini Arıyor

Türkiye‘nin gelmiş geçmiş en büyük karting yarışı Red Bull Kart Fight başlıyor. 7 Mart -15 Nisan tarihleri arasında 20 şehirdeki 30 karting pistinde gerçekleşen elemelerde kadın, erkek, küçük büyük herkes en iyi tur zamanını için yarıştı.

Red Bull Kart Fight‘ı bugüne kadar yapılan tüm karting yarışlarından ayıran en önemli nokta, 2010 Markalar ve Pilotlar Şampiyonu Red Bull Racing Takımı‘nın kazananlara İngiltere‘de eşsiz bir Formula 1 deneyimi sunması olacak. 19 Nisan‘da İstanbul‘da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde Üniversiteler Finali, 24 Nisan‘da Eskişehir‘de Red Bull Kart Fight Yarı Finali 4 Mayıs‘ta İstanbul- İstinyePark AVM‘de Rde Bull Kart Fight Finali düzenlenecek. 20 finalistin kıyasıya mücadele edeceği final

yarışını Red Bull Racing Takımı ve pilotlarının ev sahipliğinde düzenlenen Red Bull Formula 1 Partisi takip edecek.

Formula 1‘in en genç şampiyonu Sebastian Vettel kupayı kaldırdıktan sonra "Kartinge başladığımda tek istediğim Formula 1 şampiyonu olmaktı. Her antrenmandan daha da ilerledim ve geliştiğimi hissettim. Kimsenin tanımadığı genç bir kart pilotuyken takımım Red Bull Racing ile beraber bugünlere geldik. Kupayı almak için kürsüye çıktığım zamanlarda hep karting günlerimi düşünürüm" demişti.

7 Mart- 15 Nisan arasında yapılacak yarışların sonunda her karting pistinden seçilecek 1 kadın ve 1 erkek katılımcı ile üniversiteler arası elemelerden seçilecek katılımcılardan oluşan 30 kişi, 24 Nisan‘da Eskişehir‘de yapılacak yarı finallere katılma hakkı kazanacak. Yarı finali geçen 20 katılımcı ise büyük finale katılma şansı yakalayacak. Volkan Işık, Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya gibi Türkiye‘nin çok değerli pilotlarının aktif rol alacağı Red Bull Kart Fight‘ın büyük finali 4 Mayıs tarihinde,

İstinye Park AVM‘de şimdiye kadar benzeri hiç yapılmamış bir parkurda gece yarışı olarak gerçekleşecek ve Türkiye‘nin en hızlı kadın ve erkek karting pilotları böylece belirlenmiş olacak. 2010 Markalar ve Pilotlar Şampiyonu Red Bull Racing Takımı ve pilotlarının ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Formula 1 partisi, Red Bull Kart Fight yarışının hemen sonrasında start alacak ve tüm hızıyla geceye hakim olacak.

Büyük ödül; Londra‘da eşsiz bir Formula 1 deneyimi. Red Bull Kart Fight‘ı kazanan 1 erkek, 1 kadın, iki Türkiye karting şampiyonu 1 hafta boyunca Red Bull Racing‘in fabrikasını gezecek; Formula 1 simülatöründe antrenman yapacak; Pitwalk, Silverstone yarışı ve yarış partisine katılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile