Türkiye Vodafone Vakfi, 2021'de de "Iyilik için teknoloji" vizyonuyla çalismalarini sürdürdü.
Vakif açiklamasina göre, toplumsal degisim ve gelisimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfi, 2021'de de sosyal hayatin olanaklarindan yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlik gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldirmaya devam etti. Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfi'ndan biri olarak kurulan Türkiye Vodafone Vakfi, son 14 yilda 1,1 milyonunu gençlerin ve çocuklarin, 950 binini ise kadinlarin olusturdugu toplam 4,2 milyon kisinin hayatina dokundu. Vakif, bu süreçte reel degeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek oldu.
Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel, Vakif olarak, kurulduklari günden bu yana, "Iyilik için teknoloji" vizyonuyla faaliyetlerine yön verdiklerini belirtti.
Tüm projelerini, Türkiye'nin toplumsal gereksinimleri dogrultusunda, arastirmalar sonucu belirledikleri sosyal ihtiyaç haritasina göre sekillendirdiklerini aktaran Süel, "Sosyal hayatin olanaklarindan yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlik gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldirmak için çalisiyoruz. Kadinlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarimizi olusturuyor. Türkiye Vodafone Vakfi çatisi altinda bugüne kadar 4,2 milyon kisinin hayatina dokunduk, reel degeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek olduk. Vakfimiz 2022 yilinda 15. yasini kutlayacak. Geriye dönüp baktigimizda, amaç odakli yaklasimimizla toplumsal gelisime yön veren ve kendi alaninda diger vakiflara da örnek olan isler yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Türkiye Vodafone Vakfi olarak, ülkemizin sürdürülebilir gelecegine katkida bulunmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.
Türkiye Vodafone Vakfi, Habitat Dernegi is birligiyle hayata geçirdigi ve Türkiye'nin dört bir yaninda yaslari 7-14 arasinda degisen çocuklara kodlama egitimleri verdigi "Yarini Kodlayanlar" projesinde, Agustos 2016'dan bu yana 550 gönüllüyle 210 bini askin çocuga ulasti. Yapilan her 1 TL'lik yatirimin 4,4 TL'lik sosyal getiri sagladigi projede, son 1 yilda düzenlenen 6 hackathon'a 680 çocuk ve genç katildi. Proje kapsaminda, son olarak, 30 ildeki köy okullarinda teknoloji siniflari açildi. Dizüstü bilgisayar, 3D yazici, 3D kalem, STEM egitim setleri ve bilim egitim setleri içeren bu siniflarla, bir yilda 60 ögretmenle çevre köyler dahil olmak üzere 6 bin çocuk ve 2 bin 500 veliye ulasilmasi hedefleniyor.
- Ögrencilere sürdürülebilirlik egitimleri
Türkiye Vodafone Vakfi, 2021'de Türkiye'nin farkli illerinde 7-14 yas arasi ögrencilere çesitli alanlarda farkindalik kazandirma hedefiyle "Yesil Gezegen" sürdürülebilirlik projesini de baslatti. Habitat Dernegi is birligiyle hayata geçirilen projeyle, ögrencilere iklim degisikligi, elektronik atik dönüsümü, geri dönüsüm, sürdürülebilirlik ve afet konularinda online egitimler verilecek. Egitimlerin ardindan proje katilimcilari arasinda bir fikir maratonu da düzenlenecek. Proje kapsaminda, gönüllülerden olusan 50 kisilik egitmen kadrosuyla ilk asamada toplam 1.000 ögrenciye ulasilmasi hedefleniyor.
Vakif, 2021'de kadinlari da dijital dünyanin olanaklariyla bulusturmaya devam etti. Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü is birligiyle "Dijital Benim Isim" projesini hayata geçiren Vakif, 18 yas üstü kadinlara dijital okuryazarlik ve dijital pazarlama egitimleri verdi. Projeyle, 13 ilde 140 egitimciyle 5 bini askin kadin kursiyere ulasildi. Mezun olan 43 kadin kursiyer ise Vodafone Türkiye Müsteri Hizmetleri'nde istihdam edildi. Proje kapsaminda son bir yilda 5 milyon TL'lik sosyal deger elde edilirken, proje için yapilan her 1 TL'lik yatirim 5 TL'lik sosyal getiri sagladi. Projeyle, 2022 sonuna kadar 20 ilde toplam 12 bin kadin kursiyere egitim verilmesi hedefleniyor.
Türkiye Vodafone Vakfi, 2021'de teknolojinin gücünü kullanarak kadinlarin siddetten korunmasina destek olmayi sürdürdü. Vakfin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi destegiyle 7 yil önce hayata geçirdigi "Kirmizi Isik" uygulamasi toplam 371 bin kez indirilirken, aylik aktif bin 465 kullaniciya ulasti. Kadinlarin siddete maruz kaldigi anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakinlarina kolaylikla haber verebilmesini saglayan uygulamanin arayüzü de kullanicilarin uygulamadaki çogu özellige daha rahat ve kolay ulasip kullanabilmesini saglayacak sekilde degistirildi.
Türkiye Vodafone Vakfi, 2021'De De Toplumsal Hayatin Dijitallesmesine Katkida Bulundu
Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel: 'Kadinlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarimizi olusturuyor. Türkiye Vodafone Vakfi çatisi altinda bugüne kadar 4,2 milyon kisinin hayatina dokunduk, reel degeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek olduk'