“Türkiye Yarım Beyinle Yönetiliyor”

“Türkiye Yarım Beyinle Yönetiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocasinan ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Abdullah Üçgül, Türkiye’nin yaklaşık 60 yıldır sağ partilerce yönetilmesine ‘yarım beyinle çalışan insan’ benzetmesi yaptı.

CHP Kocasinan ilçe binasında adaylığını açıklayan Abdullah Üçgül, CHP için yerel seçimlerde belediyeleri kazanmanın önemine işaret etti. “Bu bir hayal değil, geçmişte olmuşsa yine olmaması için hiç bir neden yok.” diyen Üçgül, başkanlığa seçildiği takdirde, belediye seçimleri için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Türkiye’nin çok uzun yıllardır sağ partilerce ya da koalisyonla yönetilmesini eleştiren Üçgül şu şekilde konuştu: “Başarmak için siyasette rekabet oluşturmak gerekli. Biz rekabet oluşturmayınca sağın alternatifi yine sağ oluyor. O zamanda yarım beyinle çalışan insan gibi dengesiz, kurumların ve kuralların işlemediği, hukukun yerini keyfiyetin aldığı bir durum oluşuyor. Keyfiyetin, kuralsızlığın işlediği yerde hiç kimse başına ne zaman neyin geleceğini bilemez. Tüm halkımızın kendisini güvende hissettiği, rekabetin oluştuğu, din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayırdımı hissetmeden çalışan, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, tüm insanların mutlu olduğuy bir Türkiye ancak sosyal democrat iktidar sayesinde olur.” dedi.

Üçgül, partililerden destek beklediğini kaydetti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile