Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Tumbul Açıklaması

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Adnan Tumbul, kente her yıl yaklaşık 50 milyon TL destek sağlayan Şanlıurfa Hipodromuna otobüs seferi düzenlenmesini talep etti.

Tumbul, yaptığı açıklamada, Türkiye'de atçılığın önemli kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, 13 yıldan bu yana resmi olarak at yarışlarının yapıldığını söyledi.

Şehirde çok sayıda at yetiştiricisi ve yarışseverin bulunduğunu ifade eden Tumbul, vatandaşların şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa Hipodromuna ulaşmakta güçlük çektiğini belirtti.

Tumbul, Türkiye'de sayılı hipodromları arasında yer alan hipodroma yıllardır talep etmelerine rağmen bir türlü otobüs seferinin konulmadığını dile getirdi.

Söz konusu güzergahın yaklaşık 500 metre ilerisinde Osmanbey Yerleşkesi otobüs hattının da geçtiğine dikkat çeken Tumbul, en azından yarış günlerinde bu seferlerden uygun olanların hipodroma da gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

-''Önemli kaynak aktarılıyor''

Adnan Tumbul, hipodrom aracılığıyla kente her yıl ciddi ölçüde ekonomik kaynak aktarıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Kentimize her yıl yaklaşık 50 milyon TL destek sağlanan hipodroma, otobüs seferi düzenlenmesini bekliyoruz. Atçılığın merkezi olan Şanlıurfa'da yarışlar, çok sayıda yarışsever olmasına rağmen ulaşım imkanlarının yetersizliği nedeniyle az sayıda yarışsever tarafından takip edilebiliyor. Halkımız sanki başka şehirlerde koşu yapılıyormuş gibi televizyon veya ganyan bayilerinden yarışları takip ediyor. Ayrıca Hipodrom çevre düzeni ve piknik alanlarının da bulunması dolayısıyla vatandaşlarımızın normal zamanda da ulaşım olması halinde rahatlıkla tercih edebileceği mekanların başında geliyor.''

-İlgi artar

Hipodromda sadece belediyeye yıllık ''Eğlence vergisi'' adı altında yaklaşık 6 milyon TL vergi ödendiğini anlatan Tumbul, vatandaşların sosyal aktivite imkanı bulmakta güçlük çektiğini savunduğu kentte, söz konusu güzergaha otobüs seferinin yıllardır gerçekleştirilememesine anlam veremediklerini aktardı.

Tumbul, toplu ulaşımın sağlanması halinde hipodromda yarışları takip eden vatandaşların sayısının yüzde 100 oranında artmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Hipodromda kış yarış sezonunda haftada iki gün, sonbahar sezonunda ise haftada tek gün olarak koşular gerçekleştiriliyor.

Belediye yetkilileri ise söz konusu güzergaha otobüs seferinin konulmasının planlanmadığını kaydetti.

Muhabir: Rauf Maltaş

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile