Türkiye'ye Kar Ettirerek, Türk Mallarını 27 Ülkeye Ulaştırıyorlar

Türkiye'ye Kar Ettirerek, Türk Mallarını 27 Ülkeye Ulaştırıyorlar

Uluslararası doğrudan satış şirketi QNET, Türk firmaların ürettiği ürünleri, ofisleri aracılığıyla dünya pazarında satışa sunuyor.

E-ticaret ile doğrudan satışı birleştiren doğrudan satış şirketi QNET, 167 ülkede faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar hizmet verdiği ülkelerde yerel ürün yerine kendi ürünlerinin satışını yapan şirket, geçtiğimiz aylarda Türkiye Ofisi’nin Türk firmalarına ürettirdiği yerel ürünleri yurtdışındaki ofisler aracılığıyla satışa sunmaya başladı.

Türkiye Ofisi’nin açıldığı günden itibaren öncelikli hedeflerinin Türkiye’de üretim olduğunu kaydeden QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, 4 yıl sonunda, 2014’te amaçlarına ulaştıklarını belirtti.

Başta renkli kozmetik olmak üzere, Türkiye’de ürettirdikleri lokal ürünleri tüm dünyaya ihraç ettiklerini bildiren Geyik, QNET markasına özel üretilen ürünleri tercih ettiklerini belirtti.

İhracat yapılan ülke sayısının günden güne arttığını ekleyen Geyik, Türkiye’de başlatılan üretim uygulamasının dünyanın dört bir yanındaki diğer QNET ofislerinin de ilgisini çektiğini dile getirdi. Bu doğrultuda, farklı ülkelerin Türkiye’yi örnek aldığını ve ziyaret edip uygulamalar hakkında bilgi edindiklerini kaydetti.

QNET TÜRKİYE 6. GENEL MERKEZ OLACAK

QNET Türkiye’nin, şirketin 6. merkezi olacağını söyleyen Cem Geyik Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Kazakistan ve Gürcistan’ı içeren bölgeyi yöneteceklerini söyledi.

Daha önce lojistik HUB olarak Dubai’yi kullanan şirketin artık Türkiye’yi kullanmaya başladığını söyleyen Geyik, Eylül ayında Afrika’ya açılacaklarını belirtti.

Doğrudan satış sektörünün Türkiye’de gidecek çok yolu olduğunu vurgulayan Geyik, 2014’te pazar büyüklüğünün 1 milyon 920 bin TL olduğunu ve yüzde 10.5 büyüdüğünü, her yıl yüzde yüz büyüme kaydeden QNET Türkiye’nin ise, 2014 yılını 55 milyon TL’lik ciro ile kapattığını açıkladı.

Yapılan satışlardan elde edilen komisyonlarla gelir elde eden temsilcilerin ürün satış ciroları yükseldikçe seviyeleri de yükseliyor. Başarı kıstasının her bölgede farklılık gösterdiğini belirten Cem Geyik, Uzakdoğu kökenli firmalarda komisyonların genel olarak açıklanmadığını, Avrupa kökenli firmaların ise bağımsız temsilcilerin yapmış oldukları çalışmaları başarı hikayesi olarak duyurduğunu söyledi.

Her bölgenin bağımsız temsilcilerinin başarıya faklı baktığını kaydeden Geyik, dünyadaki birçok firmanın ödediği komisyonları sahnede ev anahtarı, araba ve dev çekler olarak sergilediğini belirtti.

Türkiye’de 80 bini aşkın satış temsilcisi bulunan QNET’in aktif satış temsilcisi sayısı ise 20 bin. QNET’in satış temsilcileri ürün tanıtımı yapıp kendi kullandıkları ürünleri tavsiye ederek ilgili kişileri satın alma konusunda teşvik ediyorlar. Nihai tüketici alışverişi internet üzerinden kendisi yaparken, alışveriş esnasında sadece bilgi olarak temsilcinin referans numarasını yazıyor. Satıştan gerçekleşen kâr oranından verginin kesilmesinin ardından kazanç temsilcinin hesabına yatırılıyor. Hem ürünün, hem de faturanın doğrudan nihai tüketiciye gönderilmesiyle, ürünle ilgili bir sorun olduğunda direkt QNET Türkiye ofisi ile temasa geçilip sorun gideriliyor. Böylece devlete vergi geliri sağlanıyor. QNET satış temsilcilerinin sekiz ayrı seviyesi bulunuyor. Satış temsilcilerinin cirosu yükseldikçe seviye de yükselip, kar oranları artıyor. Kataloglarında net ifadeler kullandıklarını belirten Geyik, satış temsilcilerine gerçekçi ve doğru ifadelerle bilgi vermenin öneminin de altını çizdi. "Biz satış temsilcilerine 10 milyon dolarlar kazanacaklarını vadetmiyoruz. Satış temsilcilerimizin de yeni gelecek üyeleri yanlış bilgilendirmelerine izin vermiyoruz. Hangi seviyeye gelirseniz maksimum ne kadar kazanacağınızı kataloglara yazıyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile