Türkiye'ye Örnek Selçuklu Sehir Kütüphanesi Açilis Için Gün Sayiyor

Türkiye'ye Örnek Selçuklu Sehir Kütüphanesi Açilis Için Gün Sayiyor

Egitime olan destegini her yil arttiran Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, 2022 yilinda açacagi kütüphanelere ek olarak Selçuklu Sehir Kütüphanesi’ni de hizmete sunarak ilçeye çok önemli bir yatirim daha kazandiracak.

Selçuklu Belediyesi sehrin fiziki altyapisinin imar edilmesinin yani sira egitim ve kültür hayatina da ciddi katkilarda bulunuyor. Bu kapsamda kütüphane yatirimlarini sürdüren Selçuklu Belediyesi 2022 yilinda açilis hazirligi süren 5 kütüphane ve yeni nesil Selçuklu Sehir Kütüphanesi ile örnek bir yatirimi daha sehre ve ilçenin hizmetine sunacak. Kütüphane rakamlarina ihtiyaca göre yil içerisinde yeni kütüphaneler de ilave edilecek. Bünyesinde 9 halk, 1 çocuk ve 82 okul kütüphanesi ile toplamda 92 kütüphane bulunan Selçuklu Belediyesi, 2021 yilinda hizmete açilan kütüphanelerle kütüphane sayilarini artirarak yerel yönetimlerdeki bu basarisini katladi. Büyük bir okur kitlesine sahip olan Selçuklu Belediyesi kütüphaneleri 183 bin 873 üye ve 594 bin 447 kitap sayisina sahip. Ögrencilere ders çalisma ve arastirma yapmak için önemli olanaklar da saglayan kütüphanelerde 431 adet bilgisayar bulunuyor. En son geçtigimiz Mart ayinda yapilan toplu kütüphane açilisiyla kütüphane sayisini 92’ye çikaran Selçuklu Belediyesi bu rakami 98’e yükselterek ilçenin ve sehrin kültürel hayatina yön vermeye devam edecek. 2022 yili içerisinde kütüphane yatirimlari devam ederek mevcut rakam, ihtiyaca ve talebe göre yeni kütüphanelerle artacak.

"Selçuklu Sehir Kütüphanesi ilçeye yeni bir soluk getirecek"

Selçuklu Belediyesi tarafindan Bosna Hersek Mahallesine kazandirilacak olan Selçuklu Sehir Kütüphanesi tamamlaniyor. Farkli yas gruplarindaki ögrencilerin ayni anda hizmet alabilecegi yapisiyla öne çikacak olan kütüphane tasarimiyla Türkiye’de örnek olacak. Ögrencilerin sosyal, kültürel, egitim programlarinin yani sira kariyer yasamlarina da destek olarak onlari gelecege en iyi sekilde hazirlama noktasinda önemli bir boslugu dolduracak olan Selçuklu Sehir Kütüphanesi, 4 bin 400 metrekare alanda bodrum, zemin ve 3 kattan olusacak. Konya’da ilk olacak uygulama kapsaminda kütüphane içerisinde çocuk kütüphanesi, çalisma alanlari, konferans salonu, etüt salonu, ögrencilerin keyifli zaman geçirmelerini saglayacak oyun salonu gibi donatilar yer alacak.

“Yeni nesil kütüphanemizle örnek olacagiz”

Egitim ve Kültüre yapilan yatirimlarin gelecege yapilan yatirimlar oldugunu belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Egitim anlamindaki yatirimlarimiza devam ediyoruz. Selçuklu ilçemizde 92 adet kütüphaneyle en çok kütüphaneye sahip olan ilçeyiz. Bu yatirimlarimiza 2022 yilinda da devam edecegiz su an açilis hazirligi süren 5 kütüphaneye ek olarak yakin zamanda açilisini yapacagimiz yeni nesil Selçuklu Sehir Kütüphanemizle hem sehre hem de ilçemize örnek bir tesis kazandirmis olacagiz. Bu tesisimizle, gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri, burada hem çalismalarini yapabilecekleri hem de istedikleri kitaba ulasabilecekleri özel bir ortam hazirliyoruz. Yil içerisinde ihtiyaca ve talebe göre kütüphane sayimizi arttirarak bu yil da kütüphane sayimizi rekor seviyelere çikartacagiz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile