Türkiye'yi Fas, Bodrum'u da çöl yaptılar!

Türkiye'yi Fas, Bodrum'u da çöl yaptılar!

Amerika'da yayınlanan Last Templar (Son Şovalye) adlı dizide Türkiye, üçündü dünya ülkelerine benzetildi. Aslında Fas'ta çekilen Türkiye sahnesinde Bodrum, develer gezen, yılan oynatılan ve çöl bir yer olarak gösterildi.

 

Kayıp bir hazinenin arandığı dizinin ikinci bö ; lü ; mü ; nde Tü ; rkiye ' yle hiç ; bir alakası olmayan sahnelere yer verildi . NBC televizyonunda yayınlanan dizide , kahramanların yolu Tü ; rkiye ' ye dü ; şer . Ancak , Tü ; rkiye diye sunulan sahnelerin gerç ; ekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur .

Dizide yeşili ve mavisi ile bilinen Bodrum , ç ; ö ; l gibi bir yer gö ; steriliyor , Bodrum halkı da Araplara benzetiliyor . Bodrum ' un tek katlı toprak evlerin olduğu , develerin gezdiği hatta yılan bile oynatılan bir yer olarak gö ; sterildiği dizideki yanlışlıklar bununla da sınırlı kalmıyor . Oyuncuların kullandığı arabanın plakası da ' 34 89 BGS ' olarak yazılmış . Normalde 48 plakasına sahip olan Bodrum ' a hem İstanbul plakası verilmiş hem de harf ve sayıların yerleri değiştirilmiş .

Ayrıca yapımdaki Tü ; rkç ; e konuşmaları anlamak mü ; mkü ; n değil . Oscar ö ; dü ; llü ; oyuncu Mira Sorvino ' un dizinin başında , İngilizce olarak verilen alt yazıya gö ; re ' Araba kiraladığım kiralama firmasını nerede bulabilirim? ' demesi gerekirken , Sadece ' araba kiralama ' ifadesini anlaşılabiliyor .

Bu bilgi yanlışları internette eleştiri konusu oldu . Diziyi ' korkunç ; derecede kö ; tü ; ' olarak değerlendiren izleyiciler , NBC ' den bö ; yle yayınlara yer vermemesini istedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile