“Türkiye’yi Suriye Bataklığına Çekmek İsteyen Güçler PKK’yı Kullanıyor”

“Türkiye’yi Suriye Bataklığına Çekmek İsteyen Güçler PKK’yı Kullanıyor”

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, yaptığı açıklamada Türkiye’yi Suriye bataklığına çekmek isteyen güçlerin PKK’yı kullandığını belirterek Türkiye’nin bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.

Hükümet olarak ülke üzerinde oynanmak istenen çirkin tezgahları bozduklarını ifade eden AK parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, son günlerde yaşanan terör olayları üzerine yaptığı açıklamada “Daha düne kadar Türkiye'yi IMF bataklığına sürükleyip kendilerine esir eden egemen güçler, bölgesel güç haline gelip dünya sahnesinde oyun kurucu konuma gelen Türkiye'nin daha da güçlenmesini önlemek, ülkeyi istikrarsızlaştırıp kendi istedikleri gibi idare edebilmek için tek çıkar yol olarak terörü görüyor. Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek için uluslararası güçlerin piyonu konumundaki PKK'yı kullanmak suretiyle de bu amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar” dedi.

Açıklamasında Başbakanın ''Kimseye Türkiye üzerinde ameliyat yaptırmayız'' sözünü hatırlatan Kılınç, “Ak Partinin bir Türkiye partisi haline gelmesinden hoşnut olmayanlar, çareyi toplumsal infialde arama çabası içine girdi. Türkiye bu senaryoları çok gördü. Sağ-sol, alevi-sünni, Türk-Kürt, Güneydoğu'da savaştığımız PKK değil, PKK şemsiyesi altına sığınmış şer ittifakıdır. Anlaşılan Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı ekonomik gelişme ile birlikte huzur ve istikrar birilerini rahatsız etmiş. Peki ne yapmak lazım. İşte bu noktada bütün Türkiye'nin uyanık olması gerek. Türkiye, PKK ve ona destek veren uluslararası güçlerle de baş edecek güç ve kudrettedir. Burada amaçlanan PKK üzerinde toplumsal bir kaos ortamıdır. Bu oyuna gelmeyelim. Bizi çekmek istedikleri bataklığa saplanmayalım. Bu çirkin tezgahı bozmaya başladık. PKK artık can çekişiyor. Bunlar son çırpınışlarıdır. Güneydoğu'da kullanılan her iki oydan biri AK Partiye veriliyor. işte bu, başta BDP olmak üzere PKK ve ona destek veren dış güçleri rahatsız ediyor” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile