Türkiye - Yunanistan Arasinda 7.1 Kilometrelik Dostluk Kulaci

Türkiye - Yunanistan Arasinda 7.1 Kilometrelik Dostluk Kulaci

Antalya’nin Kas ilçesi ile Yunanistan’in Türkiye’ye en yakin noktasi Meis Adasi arasindaki 7.1 kilometre uzunlugundaki parkurda yüzme yarismasi düzenlendi. Sporcularin baris ve dostluk için kulaç attigi yarismada 1 saat 44 dakika 3 saniye derecesiyle Emrah Bekir Gemicioglu birinci oldu.

Kas Belediyesi tarafindan bu yil 23.’sü düzenlenen ve pandemi nedeniyle 2 yildir ara verilen Likya Kas Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde, ‘2 ülke, 1 yaris’ sloganiyla Kas-Meis Yüzme Yarismasi düzenlendi.

Bu yil 16. kez yapilan yarisa 8 ülkeden 125 sporcu katildi.

Sabah erken saatlerde Yunanistan’in Meis adasina teknelerle hareket eden yarismacilar, sabah 09.00’da denize atlayip Kas ilçesine dogru kulaç atmaya basladi.

Rüzgari arkalarina alan yarisçilar, zorlu ve uzun parkurda finise ulasabilmek için kiyasiya yaristi.

Akintiya kapilip parkurdan çikanlar oldu

Sporculara zorlu ve benzersiz bir deneyim sunan yarismaya tekneler de eslik ederken, deniz güvenligini Sahil Güvenlik Ekipleri sagladi. Akintinin etkisiyle zaman zaman parkurdan çikan bazi sporcular, kanodakilerin yardimiyla tekrar parkura dönüs yaptirildi.

Birinci 1 saat 44 dakikada finise ulasti

7.1 kilometrelik zorlu yarista, 1 saat 44 dakika 3 saniye derecesiyle Emrah Bekir Gemicioglu birinci olurken, 1 saat 52 dakika 16 saniyeyle Alper Gezmis ikinci, 2 saat 3 dakika 16 saniyelik derecesiyle de Orkun Özen üçüncü oldu. Kadinlarda ise Seda Banli 2 saat 21 dakika 49 saniyeyle birinci oldu.

Gemicioglu: “Insallah dostluga katkisi olur”

Yarismanin birincisi Emrah Bekir Gemicioglu, “Parkurda dalgalar vardi, onlar zorladi. Iki ülke arasinda yapilan dostluga hitap eden, olimpiyat ruhunu birlestiren, insanlari yakinlastiran anlamli ve güzel bir yarisma. Bir ülkeden bir ülkeye denizden yüzerek gitmek zordu. Insallah Türk-Yunan dostluguna katkisi olur” diyerek duygularini dile getirdi.

Ulutas: "Isbirligi, iliskileri ve dostlugu gelistiriyoruz"

Festivalin tüm hiziyla devam ettigini belirten Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, sabah saatlerinde baslayan yüzme yarisinin festivale renk kattigini söyledi.

Iki ülkenin toplumlari arasinda sikinti olmadigini aktaran Ulutas, “Zaten Meis’teki vatandaslar sürekli buraya geliyorlar. Burada ticari bag ve yillara bagli dostluk devam ediyor. Meis ve Kas olarak isbirligi, iliskileri ve dostlugu gelistiriyoruz. Buradaki dostlugun ve iliskinin ülkelere de yayilmasi lazim” dedi.



"Dünyanin en güzel parkurlarindan bir tanesi"

Ulutas, sporculari tebrik ederek sunlari söyledi: “Dünyanin en güzel parkurlarindan bir tanesi. 7.1 kilometrelik bir etap. Burada deniz masmavi ve tertemiz. Burada yüzmek, yarismacilar ve bizim için müthis bir atmosfer. 7 kilometre kulaç atmak kolay degil. Burada her türlü yas kategorisinden yüzücülerimiz var. Herkes kendi kategorisinde en iyisini yapmaya çalisiyor. Zevkle izledik."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile