'Türkiye Yüzyili Maarif Modeli' Okul Müdürleri Bilgilendirme Toplantisi

'Türkiye Yüzyili Maarif Modeli' Okul Müdürleri Bilgilendirme Toplantisi

SAMSUN – Samsun’da okul müdürlerine ‘Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’ hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi.

Milli Egitim Bakanliginca egitim sisteminin daha yüksek standartlara tasinmasi ve egitim süreçlerinin niteliginin artirilmasi amaciyla hazirlanan Türkiye Yüzyili Maarif Modeli bilgilendirme toplantisi; Samsun Valisi Orhan Tavli, Vali Yardimcisi Vekili/Atakum Kaymakami Kemal Yildiz, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, il içe egitim yöneticileri ve il genelindeki tüm okul müdürlerinin katilimiyla gerçeklesti.

Ömer Halisdemir Çok Amaçli Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplanti, Vali Tavli’nin konusmasi ile basladi.

Samsun’da yürütülmekte olan egitim faaliyetlerini degerlendiren Tavli, “Türkiye Yüzyili Maarif Modeli ve yeni egitim ögretim yilinin tüm ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz ve velilerimiz için hayirlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar ise, 2024-2025 egitim-ögretim yilinda 1, 5 ve 9’uncu siniflarda ilk kez uygulanacak Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’ni tanitan bir sunum gerçeklestirdi. Sunumda yeni müfredatin gerekçeleri, program gelistirme süreci ve ihtiyaç analizi, programlardaki yenilikler, sadelestirme gerekçeleri ve oranlari, özgün yapisi, programlar arasi bilesenler, egitim felsefesi ve model bilesenleri hakkinda bilgiler verdi.

Ayrica Agar, yeni egitim ögretim egitim planlamalari, yapilan hazirliklar ve projelerle ilgili degerlendirmelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile