Türkiye Yüzyili'na Yakismayan Kilik Kiyafet Yönetmeligi'ne Dava

Türkiye Yüzyili'na Yakismayan Kilik Kiyafet Yönetmeligi'ne Dava

Büro Memur-Sen, bazi bakanliklarda sakal birakilmasini yasaklayan, biyik ve favori boyu belirleyen kilik kiyafet yönetmeligine dava açti. Dava, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayinlanan bakanliklarin tasra Teskilati Personeli Kilik ve Kiyafet Yönetmeligi’nin bazi bölümlerinin tedbiren yürütmesinin durdurulmasi ve akabinde iptal edilmesi istemiyle açildi.

Konuyla ilgili olarak bir açiklama yapan Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, kamuda kilik kiyafet özgürlügü ve basörtüsü serbestligi için atilan adimlarin yönetmelikle önünün kesildigini, yönetmelikte yer alan bazi hususlarin ise kanunlara aykiri oldugunu söyledi.



Dava açtiklari maddelerden personelin kolye ve küpe takmamasi, resmi kiyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü ve benzeri kiyafetlerin giyilmesinin yasaklanmasi, saç ve favori uzunlugu, biyik boyu, günlük sakal tirasi mecburiyeti ve sakal birakilmasinin yasaklanmasi gibi maddeler oldugunu söyleyen Yazgan, “Yürürlükteki kanunlara da aykirilik içeren söz konusu yönetmeligin öncelikli olarak yürütmesinin durdurulmasi müteakiben de iptali istemiyle dava açtik. Türkiye’yi özgürlestirmeye çalisirken, halen kilik kiyafete, kolyeye, küpeye, biyik boyuna, sakala takilmayi anlamakta zorlaniyoruz. Kamudaki basörtüsü yasaginin kaldirilmasi için imza toplayan, bu özgürlügün yolunu açan sendika ve konfederasyon olarak bürokratlarin geçmisin yasaklarina özlem duyarak böyle adimlar atmasini kabul etmiyoruz. Inaniyorum ki söz konusu yasakçi yönetmelik yargimiz tarafindan da iptal edilecektir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile