'Türkler Sadece Türk Ve Müslüman Oldukları İçin Yakıldılar'

BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız: 'Anne ve babalarımız Almanya'nın iş gücü ihtiyacı olduğu ve davet edildikleri için geldiler. Onurlarıyla yaşadılar, zor şartlar altında çalıştılar ve Almanya'yı kalkındırdılar. Bunun karşılığı şükran olmalıyken hüsran oldu' 'Birçok Türk vatandaşımız Almanya'da sadece Türk ve Müslüman oldukları için yakıldılar, öldürüldüler. Biz bunu asla hak etmedik'

Almanya'nın ilk azınlık siyasi oluşumu Yenilik ve Adalet Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, "Birçok Türk vatandaşımız Almanya'da sadece Türk ve Müslüman oldukları için yakıldılar, öldürüldüler. Biz bunu asla hak etmedik." dedi.

Yıldız, Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te Neo-Naziler tarafından kundaklanan evlerinde 5 fertlerini kaybeden Genç ailesini ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosunun 26 Mayıs'ta yapılacak seçimlerinin çalışmasının startını Solingen'den verdiklerini ifade eden Yıldız, evlatlarını şehit veren Mevlüde Genç'in hayır duasını alarak bu yola çıkmak istediklerini söyledi.

Yıldız, "Biz Genç ailesinin bu derin acısını unutmadık ve unutmayacağız. Özellikle genç nesiller geçmişte Türklere yapılan ayrımcı muameleleri, ırkçı katliamları, kısacası Almanya'daki kendi tarihini iyi bilmeli ve kimliklerine ve değerlerine sahip çıkmalılar." ifadelerini kullandı.

Atalarının asimile olmak için buraya gelmediklerini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Anne ve babalarımız Almanya'nın iş gücü ihtiyacı olduğu ve davet edildikleri için geldiler. Onurlarıyla yaşadılar, zor şartlar altında çalıştılar ve Almanya'yı kalkındırdılar. Bunun karşılığı şükran olmalıyken hüsran oldu. Birçok Türk vatandaşımız Almanya'da sadece Türk ve Müslüman oldukları için yakıldılar, öldürüldüler. Biz bunu asla hak etmedik. Böyle vahşi bir katliamı hiçbir insan hak etmez. Artık uyanmanın vakti geldi. Bu ırkçı saldırılara karşı demokratik şekilde dur demeliyiz. Sesimizi ancak seçimlere katılarak, sandıkta oylarımızla bizi temsil eden BIG Partimizi güçlendirerek duyururuz."

AP seçimlerinin Almanya'daki Türkler için bir onur savaşı olacağını söyleyen Yıldız, "Bu seçimlerde seçim barajı olmadığı için, Almanya genelinde sadece 150 bin oyla kendinden olan, kendilerini temsil edecek bir milletvekilini Brüksel'e yollayabilecekler. Bu fırsatı kaçırmamalılar çünkü orada bizleri temsil edecek, onurumuzu koruyacak ve savunacak hiç kimse bulunmamaktadır. Aksine orada ırkçı partiler gittikçe güçlenmekte ve çıkardıkları ırkçı kararlarla tüm Avrupa'daki milli meclisleri de etkilemekteler. Bu gidişata oylarımızla dur demeliyiz." diye konuştu.

Yıldız, BİG'nin kuruluş amacı ve misyonunun öncelikle Almanya ve Avrupa'daki ırkçılık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığı ile mücadele etmek olduğunu hatırlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile