TÜRKLİM Başkanı Selçuk Açıklaması

'Limanlar, 'Liman 4.0' devrimiyle akıllanacak'

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, limanların 'Liman 4.0' ile daha akıllı olacağını bildirdi.

Selçuk, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde düzenlenen 3. Ulusal Liman Kongresi'nde yaptığı konuşmada, limanlarda dijitalleşmeye ağırlık verilmesi ve akıllı liman yapılanmasının önemine dikkati çekti.

Sektörün gelişmesi için sanayi 4.0'ın öneminin kavranması gerektiğini vurgulayan Selçuk, liman otoritelerin de dijitalizasyon seviyesini yükseltmesi gerektiğini bildirdi.

Liman 4.0'ın küresel tedarik zincirindeki tüm üyelerin dahil olduğu bir elektronik platformda akıllı limanların yapılanması olarak tanımlayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Limancılık sektörü, 3. Sanayi Devrimi'ndeki temel unsur olan otomasyon sürecine hızlıca adapte olmuş, uzaktan kumandalı rıhtım vinçleri, saha istif vinçleri ve otomatik terminal traktörleri ile insansız terminaller işletmeye başlamıştır. Dolayısıyla limancılık sektörü 4.0 Sanayi Devrimi için gerekli olan ilk adımı zaten atmıştır. Ancak limanları 4. aşamada daha kapsamlı bir süreç beklemektedir. Limanlar, “Liman 4.0” devrimiyle akıllanacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile