Türkmenistan'da 23 konut inşa edilecek

Türkmenistan'da 23 konut inşa edilecek

Türkmenistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk şirketleri, bu ülkede toplam 115 milyon doları bulan yeni konut inşaatı ihalesi kazandı.

Türkmenistan’da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk şirketleri, bu ülkede toplam 115 milyon doları bulan yeni konut inşaatı ihalesi kazandı. 5 Türk inşaat şirketi, başkent Aşkabat’ta 23 konut inşa edecek.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un onayı ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Deryageldi Orazov, Türkmenistan’da faaliyetlerini başarı ile sürdüren Türk firmalarına, toplam değerleri 115 milyon doları bulan 4 katlı toplam 25 konutun inşaatın 23’ünü verildiğini duyurdu.

Söz konusu kararnameye göre, Eylül 2013 yılına kadar projelerin teslim edilmesi gerekiyor. Konut inşaatı ihalelerini kazanan Şahin İnşaat, ERG İnşaat, Total İnşaat, Taşyapı İnşaat ve Birsen İnşaat şirketleri, sözkonusu konutları Aşkabat’ta yapacak.

Öte yandan, Türk şirketlerinden geriye kalan 2 konut yerli Türkmen inşaat firması tarafından inşa edilecek.

Türk işadamlarının Orta Asya'da en fazla proje üstlendiği ülke Türkmenistan oldu. 600'den fazla Türk şirketi bu ülkede faaliyet gösteriyor.

Türkmenistan'ın imarında Türk şirketleri söz sahibi olurken, Türk inşaat şirketlerinin ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından beri aldıkları işin toplam hacmi 21 milyar doları aştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile