Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Başlıyor

Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Başlıyor

Eskişehir'e, düzenlenecek Türkmenistan Kültür Günleri etkinliklerine katılmak için gelen ve aralarından Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov'un da bulunduğu Türkmenistan heyeti, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin basına açık olan bölümünde Vali Tuna ve Büyükelçi Serdarov, iki ülke kardeşliğin daim olması mesajları verdiler. Vali Güngör Azim Tuna, Türkmenistan Kültür Günleri etkinliklerine atıfta bulunarak, Türkmen sanatçıların konserleri ve ressamların resim yapmasıyla şehre hareketlilik ve heyecan geldiğini ifade etti.

Tuna, Türkmenistan’ın bugün ve yarın kendi kültürlerine ait birçok şeyi Eskişehir’de sunmuş olacaklarını söyledi.

Türkmenistan ressamlarını daha önce Çanakkale’de de konuk ettiklerini hatırlatan Vali Tuna, bu yıl da etkinlikler münasebetiyle birçok sanat dalından istifade ederek şehre birçok eser kazandıracaklarını söyledi.

Tuna "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında Eskişehir’e gelen heyet burada kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak. Espark AVM’de açılacak sergi ile yerel kıyafet, takı ve çalgı gibi kültür simgelerini tanıtacaklar. 6-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında sürecek olan etkinlikte birçok Türk sanatçı ile Türkmenistan’ın ünlü dansçı ve sanatçıları sahneye çıkacak" diye konuştu.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Tanu'ya teşekkür etti. Serdarov, Türkiye ve Türkmenistan için “Kökümüz bir, dinimiz bir" dedi.

Büyükelçi Serdarov, Vali Tuna’ya teşekkürlerini ileterek Türkmenistan’dan getirdikleri hediyeleri verdi. Tuna da büyükelçiye 2013 Eskişehir Türk Dünyası Başkenti Tabağını hediye etti.

Daha sonrası basına kapalı olarak devam eden ziyarete, Türkmenistan’ın İstanbul Başkonsolosu Orazmuhammet Çaryyev, Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı ve Müzikler Köşkü Başkanı Annaguly Myratdurdyyev, Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi Müzesi Başkanı, Türkmenistan Magtymguly adına Uluslararası Ödül Verme Komitesi Başkanı ve Türkmenistan Halk Ressamı Övezmuhammet Mammetnurov ile Türkmenistan Büyükelçiliği 2’ci Katibi Şadurdy Meredov da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile