Türkmenistan Meclis Başkanı Fatih Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Türkmenistan Meclis Başkanı Fatih Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva, Fatih Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Ayhan Bozkurt ile görüştü.

Meclis Başkanı Nurberdiyeva, Türkiye ve Türkmenistan ilişkilerinde çıtanın yükseltilmesi ve yakın işbirliğine girilmesi gerektiğini belirterek iki kardeş ülkenin eğitim ve kültür alanlarında da işbirliği yapabileceğini söyledi.

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ayhan Bozkurt, Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve beraberindeki heyeti kabul etti. Prof. Dr. Bozkurt, gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduklarını vurgulayarak, ''Her iki ülkenin geçmişten günümüze kadar süregelen bir bağı var. Hem bizi birbirimize bağlayan bir tarih hem de dil var. Bürokratik bağlılıkların dışında kardeşlik ilişkilerimiz bulunuyor. Bu bağların önemini Üniversitemizde okuyan Türkmen öğrencilerimizle beraber daha çok anlıyoruz. Burada eğitim gören öğrenciler ilerde bizleri birbirimize yakınlaştıran gönül erleri olacaklardır.'' dedi.

Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ise görüşmede yaptığı konuşmasında ilişkilerin neticesi olarak son yıllarda üst düzey ziyaretlerde yoğun bir trafiğin yaşandığına işaret etti. Türkmen öğrencilerle sohbet ederek sorularını cevaplayan Nurberdiyeva, ''İki ülke arasındaki bu ilişkiler bizlere geleceğe taşıyacak önemli adımlardır. Burada öğrenim gören bu güzel öğrenciler ise birer temsilcidirler. Öğrencilerimizin hepsi burada kendi öz vatanlarında okuyorlar aslında. Bu anlamda gönül rahatlığı içinde evlatlarımızı ikinci vatanımıza gönderebiliyoruz.” dedi.

Nurberdiyeva iki ülkenin ne geçmişi unutması ne de gelecekte ayrı kalmasının mümkün olmayacağına vurgu yapan Nurberdiyeva “Ekonomik alanda yapılan işbirliklerimizin kültürel anlamda da yapılması ve artırılması gerekmektedir. Bu birbirimizle olan bağlarımızı güçlendirmek ve birbirimizi sevebilmek adına önem arz ediyor.'' diye konuştu.

Nurberdiyeva, yapılan bu ziyaretin dostluk, barış ve kardeşliğin gelişmesi ve iki ülkenin kültürel hayatına katkı sağlaması adına önemli olduğunu kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Bozkurt, Nurberdiyeva ve beraberindeki heyete Fatih Üniversitesi laboratuarlarını gezdirdi. Ziyaret Nurberdiyeva’nın Fatih Üniversitesi Şeref Defterine düşüncelerini yazması ve Türkmen öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile