Türkseker Ilgin Seker Fabrikasi'nda 2021-2022 Üretim Dönemi Basladi

Fabrikada, 20212022 kampanya döneminde yaklasik 1 milyon ton seker pancari islenerek ana ürün olarak 130 bin ton seker üretilecek.

Türkseker Ilgin Seker Fabrikasi'nda 2021-2022 üretim dönemi düzenlenen törenle basladi.

Türkseker açiklamasina göre, Türkiye'nin 20'nci seker fabrikasi olan ve temeli, merhum basbakanlardan Necmettin Erbakan tarafindan 1976'da atilan Türkseker Ilgin Seker Fabrikasi, 1982 yilindan beri üretime araliksiz devam ediyor.

Bu çerçevede, Türkseker Ilgin Seker Fabrikasi'nin 40'inci kampanya dönemi olan 2021-2022 yili kampanyasi, düzenlenen törenle 21 Eylül’de basladi.

Pancar alim kampanyasi açilis törenine Ilgin Kaymakami Aytekin Yilmaz, Türkseker Genel Müdür Yardimcisi Ayhan Tanriverdi, Ilgin Belediye Baskani Yalçin Ertas, çesitli kamu kuruluslari ile STK baskanlari, sendikalari temsilcileri, fabrika çalisanlari ve çiftçiler katildi.

Ilgin Seker Fabrikasi'nda 2021 yili revizyon döneminde, kamuoyunda "fabrika yapan fabrika" olarak bilinen Türkseker Ankara Makine Fabrikasi tarafindan imalatlari yapilan rafineri ünitesine ait dik refrijerant ile 125 metreküplük eberhard kireç ocaklari tamamen yenilendi. Ek pancar havuzu, meydan düzenlemesi ve Türkseker'in yeni kurumsal kimligine uygun olarak çevre düzenlemesiyle modern bir kimlige bürünerek yeni kampanya dönemine hazirlandi.

- Bölge ekonomisine katkisi 1 milyar 344 milyon lira

8 bin 200 ton/gün kapasitesi ile Türkseker'in en büyük fabrikalarindan biri olan Türkseker Ilgin Seker Fabrikasi'nda 2021-2022 kampanya döneminde yaklasik 1 milyon ton seker pancari islenerek ana ürün olarak 130 bin ton seker üretilecek.

Yan ürün olarak 44 bin ton melas ve 350 bin ton yas pancar posasinin üretilecegi fabrikanin, bölge ekonomisine katkisinin 1 milyar 344 milyon lira olmasi bekleniyor.

Protokol üyelerinin yaptiklari konusmalarin ardindan ilk pancari teslim eden çiftçilere hediyeler verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile