Türksoy Topluluğu, Nevruz Etkinlikleri Kapsamında FÜ'de Yörelerine Ait Oyunları Sergiledi

Elazığ'da, baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Türki Cumhuriyetleri'nden oluşan Türk Kültürü Teşkilatı Halk Oyunları Topluluğu , Fırat Üniversitesi'nde yörelerine ait oyunları sergiledi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında, Nevruz'un geniş Orta Asya topraklarında kutlanan ve milli olarak kabul edilen bir bayram olduğunu hatırlattı.

Nevruz Bayramı dolayısıyla bazı ülkelerde 1 haftaya kadar tatiller verildiğini belirten Bingöl, şunları kaydetti:

''Bu bayramda amaç birlik, beraberlik, birlikte yaşamak. Ve bu bayramlar sayesinde bir araya gelerek birliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirmek. Bazı, ülkemizi bölmek isteyen, hainlerin diyeceğiz artık, bölücülerin dediği gibi Nevruz bir ayrılık değil, bir birlik bayramıdır. Nevruz bizleri hiç bir zaman bölemez, bölmeyecektir. Nevruzu kutlamak isteyen herkes de kutlar, buna saygımız sonsuzdur.''

Daha sonra Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Dağıstan, Gagavuz, Kırım gibi Türki Cumhuriyetleri'nden oluşan TÜRKSOY Topluluğu, yörelerine ait halk oyunlarını izleyenlerin beğenilerine sundu. Gösteriler büyük alkış topladı.

Etkinliğe Elazığ Vali Vekili Ercan Çiçek, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile