Siyasi görüşü farklı iki sanatçı aynı projede

İki farklı siyasi göreşe sahip türkücü Yavuz Bingöl ile AK Parti'nin meşhur seçim şarkısı Haydi Bir Daha'yı yapan Özhan Eren, Umudun Olsun Yeter adlı konserler dizisi için bir araya geliyor. İki sanatçının amacı, barış ve kardeşliği vurgulamak.

Sol görüşüyle bilinen Yavuz Bingöl ile AK Parti'nin meşhur seçim şarkısı Haydi Bir Daha'yı yapan Özhan Eren, iki farklı siyasi görüşe sahip. Eren ve Bingöl ortak bir proje için bir araya geldi. Umudun Olsun Yeter adlı konserler dizisine birlikte imza atacaklar. Bingöl, Amaçlarının barış ve kardeşliği vurgulamak olduğunu söyledi.

Bingöl ve Eren, NTV ekranlarında nasıl bir araya geldiklerini ve projelerini anlattılar.

Seçim sürecinin hemen sonrasında bir araya gelmiş olmadıklarını belirten Eren, "Bizim Yavuz Bingöl ile arkadaşlığımız 10 seneyi geçmiştir. Benim Kara Tren isimli türkümle başlamıştır ve ondan sonra arkadaşlığımız devam etmiştir. Hatta Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem teyze ile beraber aynı tepside hangel yemişliğimiz vardır, ailelerimizle birlikte. Keza onların biz de mantı yemişliği vardır. Yani 10 senedir bizim çok sık görüşmeler olmasa da, zaman zaman özellilkle böyle türküler ve albümlerimiz hakkında çok sık bir araya geldik. Yani seçimden sonra hemen bir araya gelmiş insanlar konumunda değiliz" diye konuştu.

"BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"


Eren ile beraber başladıkları bu projeyi çok önemsediğini ifade eden Bingöl, "Umudun Olsun Yeter ve Barış İçin Söyle, gerçekten sosyal barışa hizmet etmek için bugüne kadar bir çok sanatçı arkadaşımız bireysel olarak bir çok şey yaptı. Sezen Aksu'dan İbrahim Tatlıses'e kadar. Ama ben bunu çok önemsiyorum çünkü ilk kez ilk Dünya görüşü farklı iki sanatçı bir araya geldik" dedi.

"Özhan'ın dediği gibi aynı evde ama farklı pencerelerden Dünya'ya bakan iki insanız" diyen Bingöl, barışa, kardeşliğe hizmet etmek için bir turne düşündüklerini söyledi. Bingöl, barış için kardeşlik için söyleyeceği sözleri olan bir çok sanatçıyı da bu projeye destek olmaya çağırdı.


Konserlerin tarihlerin ise önümüzdeki günlerde belli olacağını belirten Bingöl, Eren'le birlikte büyük bir orkestrayla, beraber Anadolu'ya çıkacaklarını bildirdi.

"ACILARIMIZ DİNSİN İSTİYORUZ"

Bir kardeş kanının aktığını düşündüklerini söyleyen Bingöl, "Bütün göz yaşlarını kirpiklerden toğlamak istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Bütün acıları aşka çevirmek istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Bütün silahları bir meydanda toplayıp yakmak istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Ne askerimiz ne polisimiz şehit olmasın istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Güneydoğu'daki kürt kökenli vatandaşlarımızın, bir şekilde dağa çıkmış o gencecik çocukların ölmesini artık istemiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Ne sağın ne solun ne bölücülüğün ne milliyetçiliğin dışında Özhan'la beraber türkülerle kardeşliğe, barışa hizmet etmek için, vicdanımızın sesini ortaya koyarak böyle bir şey başlatmak istiyoruz. Artık analar ağlamasın, acılarımız dinsin istiyoruz. Bu acı bitene kadar bunu sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile