Türkülere Konu Olan Antep Hamamlari 'Hamam Müzesi'nde Sergileniyor

Türkülere Konu Olan Antep Hamamlari 'Hamam Müzesi'nde Sergileniyor

Gaziantep’in türkülere konu olan hamamlari, Gaziantep Hamam Müzesi’nde sergileniyor. Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olan hamam kültürü, günümüzde de yasatilmaya devam ediyor.

Gaziantep Kültüründe önemli bir yere sahip olan ve türkülere konu alan “Antep’in Hamamlari”, Gaziantep Hamam Müzesi’nde sergileniyor. 509 eserin sergilendigi müze ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve yogun ilgi görüyor. Hamam kültürünün gelecek nesillere aktarilmasi için öneme sahip olan Hamam Müzesi’nde tarihi anlar günümüzde de yasatilmaya çalisiliyor.

“Tarihi hissettiren bir müze”

Bodrum’dan Gaziantep’e gelen ve Hamam Müzesi’ni ziyaret eden Ozan Çelik, müzenin tarihi yansittigini ifade ederek, “Uzun bir Anadolu turuna çikmistik. Gaziantep’e geldik önce kale içini gezdik ve simdi de Hamam Müzesine geldik. Suana kadar Gaziantep’te gördügümüz en güzel müze. Hamamin mimarisi çok eskiye dayaniyordu. En sevdigim yani da çok güzel açiklamalar yapmislar neyin ne olduguna dair. Çok güzel bir sekilde her yer hizmete açik. Gerçekten çok begendik. Daha önce Gaziantep’in hamamlarini duymustuk ancak gelip görünce daha çok begendim. Hamamda iliklik, sogukluk, sicaklik gibi kisimlarin olmasi gerçekten çok güzel detaylar. Tarihi hissettiren bir yer. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile