Türkülerin Ustalari Kulaklarin Pasini Sildi

Türkülerin Ustalari Kulaklarin Pasini Sildi

Ordu’nun Ünye ilçesinde ’Turizm Haftasi’ dolayisiyla Devlet Türk Halk Müzigi Korosu sanatçilari tarafindan konser verildi.

Ünye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, 15-22 Nisan Turizm Haftasi nedeniyle Türk Halk Müzigi Konseri gerçeklestirdi. Sivas Devlet Türk Halk Müzigi Korosu Sanatçilari Sait Döskaya, Gizem Samsa, Cafer Üvenç ve Mehmet Ali Ünalmiser’in seslendirdigi türkülerle dinleyenlerin kulaklarinin pasi silindi.

Konsere yogun ilgi gösteren dinleyenlere tesekkür ederek, Türkiye genelinde 8 ilde Türk Sanat Müzigi Korosu oldugunu ifade eden Koro Müdürü Sait Döskaya, “Kültür Ve Turizm Bakanligina bagli olarak toplamda dört ilde Türk Halk Müzigi Korosu bulunmaktadir. Bunlar 1986 yilinda Mehmet Özbek hocamizin sefliginde ilk Ankara Devlet Korosu kuruldu. 1990 yilinda Sivas ve Sanliurfa Devlet Korolari kuruldu. 2010 yilinda ise son olarak Istanbul’da Devlet Korosu kuruldu. Yine Türkiye genelinde 8 ilimizde ise Türk Sanat Müzigi Korosu vardir” diye konustu.

Program sonunda konusan Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Bu aksam Türkü ziyafetiyle doydugumuz bir aksam oldu. Hepimizin kulaklarinin pasi silindi. Birbirinden degerli sanatçilarimizi aramizda görmekten hepimiz mutluluk duyduk. Programi hazirlayan ve emegi geçen herkesi kutluyor, tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen konser sonunda Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, Sivas Devlet Türk Halk Müzigi Korosu sanatçilarina plaket ve çiçek takdim etti. Program toplu resim çekinilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile