TÜRMOB'dan 8. Etik Kongresi

TÜRMOB'dan 8. Etik Kongresi

Türkiye Muhasebe Odalari Birligi (TÜRMOB) tarafindan online olarak düzenlenen 8. Etik Kongresi’ni, 3 binin üzerinde muhasebe meslek mensubu izledi.

TÜRMOB’un bu yil 8.’sini düzenledigi Etik Kongresi, online olarak gerçeklestirildi.

3 binin üzerinde muhasebe meslek mensubunun izledigi faaliyette, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Çagnur Balsari, Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) Genel Sekreteri ve Muhasebe Finans Kürsüsü Baskani Prof. Dr. Fatih Dalkiliç ve Denizcilik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Sigali konusmaci olarak yer aldi. Prof. Dr. Balsari, konusmasinda muhasebecilerin öncelikle kamuya karsi sorumlu olduklarini hatirlatarak kamu taniminin aslinda canli ve cansiz varliklari ,dolayisiyla çevreyi de ilgilendirdigini; muhasebecilerin çevre konularinda da etik bakimdan sorumluluklari oldugunu vurguladi. Prof. Dr. Dalkiliç da bu ve benzeri kongrelerde kadin konusmacilarin çokça yer almasina ve akademik olarak meslege büyük katkilar koymasina ragmen meslek odalari yönetiminde kadin üyelerin görece az oldugunu vurgulayip bu konuda atilacak adimlarin çok önemli oldugunu belirtti.

Finansal raporlarin içeriginin günümüzde degisen is yapma biçimleri ile paralel olarak degistigini ve sirketlerin sürdürülebilirlik yolculugunda entegre raporlarin artik vazgeçilmez bir araç oldugu mesajini veren Prof. Dr. Dalkiliç, "Raporlama sistemi iyi dizayn edilmeyen bir sirketin varligini sürdürmesi tehdit altindadir" dedi.

Doç. Dr. Sigali ise etik degerlerin evrensel oldugunu vurgulayarak bu yönde yapilan son akademik çalismalarin detaylarini paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile