TUSAS, EFES-2024 Tatbikati'nda Ilkleri Gerçeklestirecek

Türk Havacilik Uzay Sanayii (TUSAS) tarafindan özgün imkanlarla gelistirilen platformlar ilk kez tatbikatta havalanacak. ANKA ve AKSUNGUR insansiz hava araçlari ile T129 ATAK taarruz ve taktik kesif helikopterinin ardindan HÜRJET jet egitim uçagi, HÜRKUS temel egitim uçagi ile GÖKBEY genel maksat helikopteri ilk kez bir tatbikatta boy gösterecek.

Türk Silahli Kuvvetlerinin Ege Bölgesi’ndeki en büyük birlesik müsterek tatbikati olan EFES-2024 Tatbikati’na yerli ve yabanci birçok gözlemci katilacak. 23-30 Mayis tarihleri arasinda Seferihisar atis sahasinda gerçeklesecek tatbikata genis ürün yelpazesi ile katilan TUSAS, ANKA insansiz hava aracinin birebir ölçekli maketini sergileyecek. Öte yandan alanda milli muharip uçak KAAN, ANKA III muharip insansiz uçak sistemi, HÜRJET jet egitim uçagi ve T929 ATAK II helikopterinin 1/7 maketleri de yer alacak.

TUSAS’TAN gövde gösterisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 30 Mayis’ta tatbikat alaninda yapacagi konusma sonrasi TUSAS tesislerinde gelistirilen hava araçlari geçis yapacak. Test uçuslarinin ardindan ilk kez Ankara’dan ayrilarak Samsun’a giden ve 19 Mayis törenlerinde gösteri uçusu gerçeklestiren HÜRJET jet egitim uçagi, T625 GÖKBEY genel maksat helikopteri ile önemli bir ihracat basarisi yakalayarak Türkiye’ye deger kazandiran HÜRKUS temel egitim uçagi, Seferihisar atis sahasinda katilimcilari selamlayacak. Ayrica TUSAS üretimi T129 ATAK helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansiz hava araçlari da Türk Silahli Kuvvetleri bünyesinde tatbikatta sahne alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile