TUSAS Genel Müdürü Kotil Açiklamasi 'Genç Mühendisler Olmasaydi KAAN Uçmazdi'

TUSAS Genel Müdürü Kotil Açiklamasi 'Genç Mühendisler Olmasaydi KAAN Uçmazdi'

’TUSAS’in Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söylesiyle SUBÜ Konusmalari’nin 72’nci konusmacisi olan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Basarimiz genç çalisanlarimizdan kaynaklaniyor. Eger genç mühendis ve teknisyenler olmasaydi KAAN uçmazdi” dedi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafindan düzenlenen SUBÜ Konusmalari’nin 72’nci konusmacisi, ’TUSAS’in Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söylesiyle Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAS) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil oldu. Moderatörlügünü SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkas’in üstlendigi söyleside; TUSAS’in gelecek perspektifi, Türkiye’nin havacilik alanindaki girisimleri ve Milli Muharip Uçak KAAN konusuldu. Programin tamami üniversitenin YouTube kanali SUBÜ Haber’den istenildigi zaman izlenebiliyor.

Beceri ön plana çikiyor

“Çok yeni bir dünya var. Ileri bakin, her seyi yapabilirsiniz” diyerek gençlere seslenen TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Biz KAAN’i yaptik. Siz uzay gemisi yapabilirsiniz. Çok modern bir dünya ve çok büyük imkânlar var. 18-20 yasinda birisi dünyayi fethetmek isterse, fethedebilir. TUSAS’in basarisi genç mühendislerden kaynaklaniyor. Eger genç mühendis ve teknisyenler olmasaydi KAAN uçmazdi. Bu yüzyilda, tecrübeden ziyade bilgisayar yazilimlari ve simülasyon yazilimlarinin kullanim becerisi basarida etkili oluyor. Artik tecrübe degil, gençlik önemli. Günümüzde Alman, Ingiliz, Fransiz, Italyan ve Japon mühendislerin yas ortalamasi oldukça yüksek seviyede. Bu yüzden yeni ürün çikaramiyorlar. Gençlerimizin varligi ülkemizin serveti. Insallah Mars’a ilk giden siz olacaksaniz” diye konustu.



Büyük oranda yerli ve milli

Su an için yeni bir projelerinin olmadigini, mevcut projeleri gelistirmek üzere çalismalar yürüttüklerini kaydeden Kotil, “TUSAS’in sadece KAAN’i yok. Özgün olarak Gökbey’i, Hürjet’i, Hürkus’u ve Anka-3’ü var. Hedefimiz bu özgün uçaklari seri üretime geçirip, hava kuvvetlerimize ve dost ülkelere ulastirmak. Savunma sanayii oldugumuz için herkesle kol kola çalisamiyoruz. TUSAS’in Endonezya, Malezya, Pakistan, Çad, Nijer, Amerika Birlesik Devletleri, Fransa, Almanya ve Ingiltere gibi birçok ülkede ofisleri var. Bu ofisler araciligi ile diger ülkelerle baglanti sagliyoruz. KAAN çok büyük oranda yerli ve milli bir uçak. Zaten bunu saglamis olmasaydik, belli üreticilere nazimiz geçmeseydi ve büyük oranda disariya bagimli kalsaydik bu kadar kisa sürede 5’inci nesil bir savas uçagini uçuramazdik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile