Tusba Belediyesi Deprem Bölgesinde Temizlik Çalismasi Yapiyor

Tusba Belediyesi Deprem Bölgesinde Temizlik Çalismasi Yapiyor

Kahramanmaras merkezli depremin ardindan bölgeye çok sayida personel, araç ve ekipman gönderen Van’in Tusba Belediyesi, Malatya’da konteyner kent kurulumu ile enkaz kaldirma çalismalarina verdigi destegin yani sira temizlik çalismasini da yürütüyor.

Tusba Belediyesi, merkez üstü Kahramanmaras olan ve 11 ilde büyük yikima neden olan depremlerin yasandigi ilk saatlerden itibaren Baskan Salih Akman’in talimatlariyla bölgeye meclis üyeleri, baskan yardimcilari ve birim müdürlerinin koordinesinde çok sayida destek personeli ile loder, vinç, damperli, çöp toplama araci, kamyon, minibüs ve mobil çorba dagitim aracindan olusan araç-gereç göndererek afetzedelere yardim elini uzatti.

Baskan Yardimcisi Necati Yertürk’ün öncülügünde 2 temizlik araciyla bölgede çalismalarini sürdüren belediye ekipleri, sorumluluk alaninda biriken çöpleri kaldiriyor, cadde ve sokaklari süpürüyor. Ayni zamanda geçici barinma alanlarinda temizlik çalismasi yürüten belediye ekipleri, böylece bölgedeki depremzedeler ve onlara yardim eden ekiplere hijyen anlaminda önemli ölçüde destek vermis oluyor.

Malatya’da yürütülen enkaz kaldirma ve konteyner kent kurulum çalismalarina destek verdiklerini de dile getiren Tusba Belediye Baskani Salih Akman, “Temizlik ekiplerimiz de cadde, sokak ve geçici barinma alanlarinda temizlik çalismasi yapiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile