Tusba Belediyesi'nden Yaz Kur'an Kursu Ögrencilerine Yönelik Etkinlik

Tusba Belediyesi'nden Yaz Kur'an Kursu Ögrencilerine Yönelik Etkinlik

Van’in merkez Tusba Belediyesi, ilçede bulunan cami ve Kur’an kurslarinda açilan ‘Yaz Mevsimi Kur’an Kurslari’na katilan ögrencilere yönelik ‘Hacivat-Karagöz’ oyunu sergiledi.

Tusba Belediyesi, düzenledigi ‘Kültür-Sanat Çocuk Senlikleri’ kapsaminda çocuklari ‘Hacivat-Karagöz’ oyunu ile bulusturdu. Yaz mevsiminde Kur’an-i Kerim’i ve temel dini bilgileri ögrenmek için cami ve kurs merkezlerine giden çocuklarin motivasyonunu artirmak, çocuklar arasinda birlik, beraberlik ve yardimlasma duygularinin daha da kuvvetlenmesini saglamak için bu tür etkinlik ve sportif faaliyetlere devam edeceklerini söyleyen Tusba Belediye Baskani Salih Akman, “Çocuklarimiza ve gençlerimize sahip çikmaliyiz. Onlara gereken zamani ve gereken önemi vermeliyiz. Bu yüzden Tusba Belediyesi olarak gelecegimizin teminati çocuklarimizin ve gençlerimizin en iyi sekilde yetistirilmesi için imkanlarimiz dahilinde destek olmaya çalisiyoruz” dedi.

Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Abdulkadir-i Geylani Camii’nde açilan Yaz Mevsimi Kur’an Kursu’na devam eden çocuklara yönelik dogruluk, iyilik, yardimseverlik ve sabir gibi erdemlerin konu edildigi ‘Hacivat-Karagöz’ oyunu ile çocuklar hem dini temel bilgileri ögrendiler hem de gönüllerince eglendiler. Yüksek katilimin oldugu etkinlikte çocuklar doya doya eglendiler. Tiyatro etkinligi çocuklara dagitilan çesitli hediye ve ikramlarin ardinda sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile