Tusba Belediyesinden Ihtiyaç Sahibi Ailelere 'Sosyal Destek Karti'

Tusba Belediyesinden Ihtiyaç Sahibi Ailelere 'Sosyal Destek Karti'

Van’in Tusba Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan vatandaslarin ihtiyaçlarini hizli ve kolay bir sekilde karsilamalari için ‘Sosyal Destek Karti’ dagitti.

Insana dokunan hizmetleriyle gönül belediyeciligindeki farkini ortaya koyan Tusba Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan ayinda alisverislerini rahatça kendileri yaparak, evlerinin temel ihtiyaçlarini karsilayabilme imkani sagliyor. Ekiplerin kuruma sosyal destek talebinde bulunan vatandaslari evlerinde ziyaret ederek ve gerekli tahkikati yaparak gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlediklerini ifade eden Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Sosyal Destek Karti hak eden vatandaslari evlerinde ziyaret ederek teslim ettiklerini söyledi.



Sosyal belediyecilik hizmetleri ile vatandaslara maddi ve manevi destekler sagladiklarini ifade eden Baskan Akman, yil içerisinde sik sik ziyaret ettikleri hasta, yasli, engelli ve maddi durumu iyi olmayan vatandaslara destek sagladiklarini anlatti. Baskan Akman, “Hayata geçirdigimiz ‘Evde Temizlik’ projemiz bünyesinde ekiplerimiz bakima muhtaç vatandaslari ziyaret ederek evlerinin temizligini yapiyorlar. Bununla birlikte ‘Mobil Kuaförlük’ projemiz ile kuaför ve berber imkani kisitli olan mahallelere giden ekiplerimiz; yasli, engelli ve çocuklarin tiraslarini yaparak hizmeti vatandasin ayagina götürüyoruz. Tespit ettigimiz onlarca engelli kardesimize akülü ve tekerlekli sandalye desteginde bulunduk” dedi.

Dar gelirli aileler basta olmak üzere; yasli, engelli ve sosyal yardima ihtiyaç duyan herkesin ihtiyacini karsilayacak sekilde çalisma yaparak vatandaslarin gönlüne dokunduklarini vurgulayan Baskan Akman, “Yil boyunca maddi durumu iyi olmayan vatandaslarimiza belli araliklarla gida kolisi yardiminda bulunduk” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile