'TÜSİAD, Kayyım Düzenlemesindeki Değişiklikten Memnun'

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Koç başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, Parlamento'da 4 partinin grup başkanvekilleri ile bir araya geldi TÜSİAD Genel Sekreteri Yavan: 'TCK'nın ilgili maddesinde kayyım atanmasına yönelik düzenleme, SPK'nın şartlarını da içerecek şekilde genişletilmişti, komisyonda yapılan değişiklikle, bu gündemden kalktı. Bu değişiklikle de bizim isteğimiz bire bir karşılanmış oldu'

COŞKUN ERGÜL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan, 'TCK'nın ilgili maddesinde kayyım atanmasına yönelik düzenleme, SPK'nın şartlarını da içerecek şekilde genişletilmişti, komisyonda yapılan değişiklikle bu gündemden kalktı. Bu değişiklikle de bizim isteğimiz birebir karşılanmış oldu.' dedi.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, Parlamento'da çeşitli temaslarda bulundu. Heyet bu çerçevede, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Anayasa Komisyonu ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun başkanlarıyla bir araya geldi.

TÜSİAD Genel Sekreteri Yavan, görüşmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜSİAD'ın Parlamento ile ilişkilerini güçlendirmek, gündemlerindeki kanun düzenlemeleriyle ilgili parti gruplarını bilgilendirmek ve destek alabilmek için düzenli olarak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç başkanlığındaki bir heyetin Parlamento'da ziyaretlerde bulunduğunu belirtti.

Bunun ikinci ziyaretleri olduğunu anlatan Yavan, ziyarette gündeme getirdikleri konulara ilişkin bilgi verdi.

Yavan, ilk ziyarette gündeme getirdikleri Patent Kanunu, çeşitli vergi kanunları ve çalışma hayatına yönelik düzenlemelerin hangi noktaya geldiğini anlamaya çalıştıklarını ifade ederek, 'Birkaç ek konuyu daha gündeme getirdik. Örneğin, serbest bölgelerle ilgili, dahilde işleme rejimi ile ilgili bazı ek düzenlemeleri de gündeme getirdik. Ayrıca gündemde olan AB ile ilişkiler, demokratikleşme süreçler ve bu konudaki görüşlerimiz bağlamında da parti temsilcileri ile görüş alış verişi yaptık.' diye konuştu.

Anayasa Komisyonu ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanları ile yaptıkları görüşmelerde ise gündemde olan kanunları ele aldıklarını kaydeden Yavan, Anayasa Komisyonu ile ayrıca 'Anayasa çalışmaları nasıl gidecek, hangi dönemde yeni Anayasa tasarıları gelir, Türk siyasetini bu gelişmeler nasıl değiştirir, biz iş dünyası olarak buraya nasıl bakmalıyız' konularını ele aldıklarını aktardı.

Yavan, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen ve yüksek yargı düzenlemesine ilişkin tasarıda yer alan 'Kayyım düzenlemesinin' bütün görüşmelerde gündeme geldiğini bildirdi.

Yavan, şöyle konuştu:

'Tüm grup başkanvekilleri bu maddenin geri çekilmesinin yerinde olduğunu ifade ettiler. Biz de bundan gayet memnun olduk. Komisyonda yapılan değişiklik, geri adım, bizim bire bir tam talebimizi karşılıyor. TCK'nın ilgili maddesinde kayyım atanmasına yönelik düzenleme, SPK'nın da şartlarını da içerecek şekilde genişletilmişti, komisyonda yapılan değişiklikle bu gündemden kalktı. Bu değişiklikle de bizim isteğimiz karşılanmış oldu.'

- 'Türkiye'ye ilişkin bakışı önemli olmuştur'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, TÜSİAD heyetinin görüşmede, gündemdeki yasalara ilişkin ve gündeme gelmesini ümit ettikleri, Türkiye için faydalı olacağı kanaatinde bulundukları hususları aktardıklarını ve TÜSİAD'ın bu yönde yaptığı çalışmalarını AK Parti Grubu'na ilettiklerini ifade etti.

Görüşmenin çok faydalı geçtiğini vurgulayan Bostancı, 'TÜSİAD, Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi, büyük sanayinin organize olduğu bir yapı. Türkiye'ye ilişkin bakışı ve çalışmaları her zaman önemli olmuştur. O çalışmalarını aldık.' dedi.

Bostancı, TÜSİAD heyetinin özel bir talebinin bulunmadığını, sadece gündemdeki konulara ilişkin kanaatlerini, fikirlerini, yorumlarını ifade ettiklerini aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile