Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Yetkileri Bakanlıklara Devrediliyor

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu(TAPDK)'nun yetkileri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, TAPDK'nın görev ve yetkilerinin üç bakanlığa devredilmesini öngören 'Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı. Komisyonda sunum yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kapatılmasına ilişkin kanun tasarısının kabul edilmesi ile içki ve tütün tohumu ile ilgili olan hususların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, sigara içme hususuyla ilgili konuların Sağlık Bakanlığı'nca ve halihazırda bir protokolle Maliye Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan bandrol, etiket gibi mali hususların da Maliye Bakanlığı'nca yürütüleceğini ifade etti.

Bakan Eker kapatılan TAPDK'nın ödeneklerinin iptal edileceğini, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Başkan ve üyelerinin görevlerinin sona ereceğini ve Kurum personelinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredileceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile