Tütün Yetiştiricisine 'Kota' Müjdesi

Tütün Yetiştiricisine 'Kota' Müjdesi

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, özel sektörün sözleşme imzalamak için Muş’a geldiğini ve kota sorunu olmadan sözleşme imzalanabileceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Şeyhmus Solgun, tütün yetiştiricilerine kota müjdesi verdi. Özel sektörün kota sınırı olmadan tütün alımı yapacağını ifade eden Solgun, özel sektöre tütün vermek isteyen çiftçilerin sözleşme imzalaması gerektiğinin altını çizdi. Özel sektör yetkililerinin sözleşme yapmak için Muş’a geldiğini duyuran Başkan Solgun, "Firmalara, kota sınırı olmadan tütün satma imkanımız var. Bunun için çiftçilerimizin kooperatifimize gelip özel sektörle sözleşme imzalaması gerekir. Firma yetkilileri hafta başında Muş’a geldiler ve 10 Nisan gününe kadar Muş’ta bulunacaklar. Çiftçilerimiz ekmek istedikleri kadar tütün ekebilecekler. Özel sektöre tütün satmak isteyen çiftçilerimiz, 10 Nisan 2017 gününe kadar kooperatifimize gelip istedikleri firmayla sözleşme imzalayabilecek" dedi.

"Gelin Muş Ovası’nı tekrar yeşillendirelim" çağrısında bulunan Başkan Solgun, "Tütün, yıllar boyunca Muş’un ekonomisine katkı sağladı. Muş tütününün ve tütün yetiştiricisinin eski günlerine geri gelmesi çok uzak değil. Çünkü kota derdimiz ortadan kalktı. Artık istediğimiz kadar tütün ekebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Tütün deyince akla sadece sigaranın gelmemesi gerektiğinin de altını çizen Solgun, her yıl 85 bin ton tütün yetiştirildiğini ve bunun 60 bin tonunun ihraç edildiğini ve sadece sigara fabrikalarında kullanılmadığını kaydetti.

Tütünün, kozmetik ve ilaç yapımında da kullanıldığını belirten Solgun, "Tütün birçok ilaç firması tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar-kış demeden her yeri gezeceğiz ve tütünü eski günlerine kavuşturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile