Tüvasaş,türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşundan Biri Oldu

Tüvasaş,türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşundan Biri Oldu

İstanbul Sanayi Odası'nın, ilk defa 1968 yılında başlattığı ve 42 yıldır sürdürmekte olduğu Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesini açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın, ilk defa 1968 yılında başlattığı ve 42 yıldır sürdürmekte olduğu Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesini açıklandı. Açıklanan listeye göre TÜVASAŞ kamu kurumları arasında en büyük 14. sanayi kuruluşu olurken, tüm kamu ve özel sanayi kuruluşları arasında 370. sırada yerini aldı.
133 milyon liralık tarihindeki en yüksek satış geliri ile 2009 yılını tamamlayan TÜVASAŞ'ın başarısı, İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı liste ile bir kez daha teyit edildi. Satış gelirinin yanı sıra, üretim kapasitesinden çalışan sayısına kadar pek çok veri ışığında hazırlanan listede TÜVASAŞ, tüm gerekli kriterleri sağlayan bir sanayi kuruluşu olduğunu ortaya koydu.
Konuyla ilgili TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olmak bizleri onurlandırmıştır. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte gösterdiğimiz yoğun gayretlerin neticesinde TÜVASAŞ'ı bugün bulunduğu yere taşımak ve bunun İstanbul Sanayi Odasının yaptığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesi ile bir anlamda tescil edilmesi, TÜVASAŞ ve Sakarya adına sevindirici bir gelişmedir. Aynı listede kamuya ait en büyük sanayi kuruluşları arasında 14. sırada olmamız ülke ekonomisinde TÜVASAŞ varlığının bir kez daha altını çizmiştir. Bizler de hem Türkiye hem de Sakarya için önemi tartışılmaz bir kurum olan TÜVASAŞ'ın bu başarı grafiğini yükselterek sürdürme azmini taşıyoruz. Bu azim üreten, gelişen ve büyüyen TÜVASAŞ'ı yarınlara taşıyacaktır." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile